Autostrada A7 Pașcani – Suceava: A apărut anunțul de licitație pentru lotul 2

Anunțul de licitație pentru proiectarea și execuția lotului 2 din Autostrada Pașcani - Suceava (A7) a fost publicat miercuri, 14 august, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea lucrărilor pentru cei aproape 29 de kilometri este estimată la 3,6 miliarde de lei.
Anemona Andone - mie, 14 aug. 2024, 15:32
Autostrada A7 Pașcani - Suceava: A apărut anunțul de licitație pentru lotul 2

Termenul limită de depunere a ofertelor pentru acest lot din A7 este 30 septembrie, potrivit datelor actuale din SEAP.

Pe 15 iulie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a transmis spre validare la ANAP documentația pentru lansarea procedurii de achiziție publică a contractului pentru proiectarea și execuția Lotului 2 (28,97 km) a Autostrăzii Pașcani – Suceava (A7).

Contractul pentru lotul 2 al A7 Pașcani – Suceava prevede și realizarea a 44 de lucrări de arta, printre care 2 structuri de o complexitate tehnică ridicată:

– Pod la km 34+414 (peste Râul Siret și DJ208C) în lungime de 845,10 m;
– Pasaj la km 47+994 (peste CF511) în lungime de 625,10 m.

A7, cu stații de încărcare pentru autoturisme electrice

Vor mai fi construite două parcări de scurtă durată și două spații de servicii care vor fi utilate cu 8 stații de încărcare pentru autoturismele electrice, potrivit lui Pistol.

În cadrul contractului pentru acest lot din A7 se prevede inclusiv realizarea drumului de legatură DN29 – Aeroportul Internațional Suceava (5,2 km) și 3 noduri rutiere:

Nodul Roșcani, care va asigura conexiunea cu Lotul 1 (33 km),
– Nodul rutier Dumbraveni, la intersecția cu DJ208B (Verești – Dumbrăveni),
– Nodul rutier din proximitatea Aeroportului Internațional Suceava care va asigura atât legătura cu aeroportul cât și cu DN29.

Contractul prevede a durată maximă de 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție) și este finanțat prin Programul Transport (PT) 2021-2027.

Anunțul de licitație pentru lotul 1 al A7 Pașcani – Suceava a fost publicat pe 18 iulie în SEAP

Indicatorii tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiţii ,,Autostrada Paşcani – Suceava” (62 km) au fost aprobați în ședința din 11 aprilie, a Guvernului României.

9,2 miliarde de lei vor asigura construcția Autostrăzii Pașcani – Suceava (parte a Autostrăzii Moldovei A7) care va traversa județele Iași, Botoșani și Suceava, a anunțat atunci ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Potrivit lui, cu banii alocați prin Programul de Transport se vor construi cei aproximativ 62 de km ai acestei autostrăzi, pe traseul căreia vor fi realizate inclusiv 72 de pasaje, poduri, viaducte și 5 noduri rutiere (Nod Rutier Tătăruși – Heci, Nod Rutier Dolhasca, Nod Rutier Roşcani, Nod Rutier Dumbrăveni și Nod Rutier Aeroport Suceava).

Te-ar mai putea interesa și
Ursula von der Leyen anunță că țările afectate de inundații vor primi un ajutor de 10 miliarde de euro
Ursula von der Leyen anunță că țările afectate de inundații vor primi un ajutor de 10 miliarde de euro
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat joi la Wroclaw (Polonia) un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru ţările din Europa Centrală, între......
Electrica raportează un profit net de 102,1 milioane de lei pentru primele șase luni din 2024, în scădere cu peste 40 de milioane de lei
Electrica raportează un profit net de 102,1 milioane de lei pentru primele șase luni din 2024, în scădere cu peste 40 ...
Societatea Electrica S.A. anunță investitorii de la Bursa de Valori București că în primul semestru din 2024 a înregistrat ...
Ion Cosmin Petrescu este noul președinte al Consiliului de Administraţie al Electrica
Ion Cosmin Petrescu este noul președinte al Consiliului de Administraţie al Electrica
Ion Cosmin Petrescu este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Electrica, funcţie pe care o ...
Grecia intenționează să cumpere o a patra fregată Belharra din Franța
Grecia intenționează să cumpere o a patra fregată Belharra din Franța
Grecia va începe negocierile pentru achiziţia unei a patra fregate Belharra din Franţa pentru a-şi consolida forţele ...