Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Vor fi deschise circulației loturile 1 și 2 în 2024?

Oficialii români insistă că anul acesta vor fi date în trafic loturile 1 și 2 din Autostrada A7 Ploiești - Buzău. Pe de altă parte, Asociația Pro Infrastructură (API) susține că va fi posibilă inaugurarea a doar 10 kilometri din lotul 1.
Anemona Andone - Dum, 27 oct. 2024, 10:21
Autostrada A7 Ploiești - Buzău: Vor fi deschise circulației loturile 1 și 2 în 2024?

„Doar 10 kilometri pe A7 Ploiești – Mizil în 2024, poate”, transmite API pe Facebook.

a7

Reprezentanții Asociației susțin că, în ciuda promisiunilor ministrului Grindeanu și ale premierului Ciolacu chiar de săptămâna trecută, nu vom circula în 2024 pe toți cei 21 de kilometri dintre Ploiești (Autostrada A3/Dumbrava) și Mizil.

„Podul cu tablier metalic peste Cricovul Sărat nu are nicio grindă pusă. Pasajul mixt peste calea ferată și DJ101F din apropierea nodului A3-A7 este și el foarte în urmă. Plus multe alte lucruri de făcut pe alte structuri, restul de asfalt, rampe, parapete, finisaje. Așadar, singura șansă reală, și aceea greu de pus în practică până la alegeri, este o inaugurare parțială între DN1D (Albești-Paleologu-Urziceni) și DJ100C (Mizil)”,spun cei de la API cu privire la lotul 1.

API: Nimic în 2024 pe Autostrada A7 Mizil – Buzău Vest

De asemenea, aceștia estimează că nu vom circula în 2024 nici pe cei 28,35 kilometri dintre Mizil și Buzău Vest (Stâlpu/Spătaru).

„Sunt două pasaje peste A7 pe DJ102H Mizil-Căldărușanca, respectiv pe DJ103R Istrița-Găgeni-Amaru, unde grinzile metalice nu sunt livrate în șantier, ce să mai vorbim de instalarea lor și pașii necesari până la trafic. În plus, pasajul metalic din nodul Mizil este foarte întârziat și el, iar un alt pod metalic, de data asta pe A7 peste Pârâul Sărata, este (aproape) gata doar pe un sens. La aceste puncte critice se adaugă restul lucrărilor de făcut: destul de mult asfalt pe autostradă dar și pe supratraversări, parapete, marcaje, finisaje”, explică cei de la API.

Într-un comentariu la ultima postare a API pe Facebook, Ovidiu Marian Barbier, fost director în cadrul CNAIR, detaliază că atât structura de la km 9 de pe lotul 1 cât și cele 2 structuri de pe lotul 2, de care vorbesc cei de la API, au în alcătuire un tablier metalic ortotrop. „Aceste tabliere metalice sunt produse la PAB Arad (cazul km9) respectiv în Serbia cele de pe lotul 2. În cazul tablierului de la km 9, grinzile nr 8 și 9 sunt pe drum spre șantier, urmând grinzile nr 10,11,12 care vor ajunge în șantier săptămâna viitoare la sfârșit”, spune fostul directorul din cadrul CNAIR.

Potrivit lui, în cazul tablierelor de pe lotul 2 (CONI-TRACE) este vorba despre niște grinzi metalice cu inima plină, tronsonate, a căror sudură se execută în șantier de un număr de aproximativ 20 de sudori sârbi. „Aceasta sudură este un procedeu tehnologic complicat care mai dă și rateuri câteodată (nepotrivire de tronsoane, etc). Se lucrează din greu la sudura astăzi când vorbim… Din dronă nu se văd aceste aspecte”, subliniază Barbier.

Primele 2 loturi din A7 Ploiești – Buzău, gata în noiembrie?

„Le-am solicitat constructorilor să se mobilizeze mai bine în punctele critice (pasajele de la km 7 și km 38), pentru ambele loturi să poată fi deschise la sfârșitul lunii noiembrie!”, transmitea ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu luna trecută pe Facebook.

Acesta adăuga că le-a cerut constructorilor să ia toată măsurile pentru ca Nodul Dumbrava să fie finalizat tot la sfârșitul lui noiembrie, astfel încât să poată fi facută conexiunea între Autostrada A3 (București-Ploiești) și această secțiune a Autostrăzii A7, între Dumbrava și Pietroasele.

Lotul 1 Dumbrava – Mizil din A7 Ploiești – Buzău este construit de către asocierea Pizzarotti – Retter, în vreme ce lotul 2 Mizil – Pietroasele este realizat de Coni – Trace.

Rămâne de văzut care predicții se vor adeveri cu privire la primele două loturi din Autostrada Moldovei A7, construită prin PNRR.

FOTO: A7 Ploiești – Buzău, loturile 1 și 2 ( capturi video Ștef/Moldova Vrea Autostradă, sursa: Facebook API)

Te-ar mai putea interesa și
Foraj Sonde S.A. Videle cumpără Tacrom Drilling și Tacrom Services de la grupul german KATT GmbH
Foraj Sonde S.A. Videle cumpără Tacrom Drilling și Tacrom Services de la grupul german KATT GmbH
Compania Foraj Sonde S.A. Videle anunță investitorii de la Bursa de Valori București că își extinde prezența pe piață serviciilor petroliere din România prin preluarea unor părți din......
CNAIR și-a bugetat pentru acest an venituri în scădere cu 3,35%. Cheltuielile pentru salarii cresc cu 11.85%
CNAIR și-a bugetat pentru acest an venituri în scădere cu 3,35%. Cheltuielile pentru salarii cresc cu 11.85%
Veniturile Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere estimate pentru acest an sunt de aproape 12,058 ...
Spectral Mobilă a deschis un magazin nou în Râmnicu Vâlcea
Spectral Mobilă a deschis un magazin nou în Râmnicu Vâlcea
Spectral Mobila S.A. anunță că a inaugurat pe 25 aprilie, în Râmnicu Vâlcea, al 39-lea magazin Spectral Mobilă din ...
Banca Națională a Rusiei a menținut rata dobânzii de referință la 21%
Banca Națională a Rusiei a menținut rata dobânzii de referință la 21%
Banca Centrală a Rusiei a menţinut vineri dobânda de referinţă la 21%, în linie cu estimările, şi a păstrat previziunile ...