Autostrada Bacău – Pașcani: Joi au fost avizați indicatorii tehnico – economici în Consiliul Interministerial – Grindeanu
„După ce indicatorii vor fi aprobați, prin Hotărâre de Guvern, se va putea intra în faza de avizare a Proiectului Tehnic”, a explicat șeful Transporturilor.
El a adăugat că finalizarea acestor etape va permite demararea procedurilor pentru lansarea în licitație a contractului de construcție efectivă a celor 77 de km ai acestui sector din Autostrada Moldovei (A7).
Pe 11 aprilie, secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu anunța că indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții Autostrada Bacău – Pașcani (A7) au fost avizați în cadrul Consiliului Tehnico – Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.
Autostrada va avea o lungime de 77,3 km, 112 poduri, pasaje, viaducte și structuri casetate, 9 noduri rutiere, vor exista drumuri de întreținere pe stânga și pe dreapta, pe toată lungimea autostrăzii cu o lățime de 3,5 m, vor fi parcări de scurtă durată, spații pentru încărcarea autoturismelor electrice și perdele forestiere cu rol anti – înzăpezire pe aproximativ 140 ha, potrivit secretarului de stat.
Valoarea totală a investiției este estimată la 6,2 miliarde de lei, fără TVA, potrivit oficialului din Transporturi. Finanțarea pentru execuția lucrărilor aferente Autostrăzii Bacău – Pașcani va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) a emis pe 4 aprilie acordul de mediu necesar construcției tronsonului Bacău – Pașcani din Autostrada Moldovei (A7). Astfel, a mai fost parcurs un pas important în vederea lansării la licitație a acestui segment din A7, cel mai mare proiect finanțat prin PNRR.
Pe 11 martie 2022, indicatorii tronsonului Bacău – Pașcani au fost avizați în Consiliul Tehnico – Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Construcția Autostrăzii Moldovei (Ploiești – Pașcani), cu o lungime de aproximativ 320 de km, va avea un cost estimat de 25,8 miliarde de lei (fără TVA) și va fi finanțată prin PNRR.