„Autostrada București – Alexandria”: CNAIR a primit șase oferte pentru elaborarea studiului de fezabilitate UPDATE

19 08. 2021
2013_01_18_microbuze_cdi_transport_persoane_pe_dn6_la_sinaia_3_rsz_96593400

UPDATE Vineri 10:30

CNAIR a publicat lista celor șase ofertanți:

1. Asocierea DP CONSULT SA – SC EXPLAN SRL – SCA TEAHA&FUZESI

2. Asocierea EGIS ROMANIA SA – EGIS INTERNATIONAL SAS – ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA SRL

3. Asocierea G&M ROAD BUILDING ENGINEERING SRL – SC BUILDING DESIGN 2000 TOP SRL – SC IRIMAT CONS SRL – CONSORZIO STABILE EBG GROUP

4. Asocierea ROMAIR CONSULTING SRL – INSTITUT IGH DD – EXPERT PROIECT 2002 SRL

5. Asocierea VIAPONTE ROM SRL – METROUL SA – CAPITAL VISION SRL

6. Ofertant YUKSEL PROJE AS

Știrea inițială

„Avansează licitația pentru unul dintre cele mai importante proiecte pentru regiunea sud. Astăzi au fost depuse 6 oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate al drumului de mare viteză București-Alexandria. Fie că va fi autostradă, fie că va fi drum expres (variantă care va reieși din studiul de fezabilitate), acest proiect va avea marele avantaj că va elimina aglomerația și multe dintre accidentele care se produc acum pe DN6 – un drum care străbate numeroase comune, având valori ale traficului depășite. Licitația este bazată pe un caiet de sarcini modern, care presupune realizarea unui proiect preliminar extrem de detaliat care va pune bazele unei execuții a lucrărilor rapidă și fără blocaje”, scrie ministrul pe pagina proprie de Facebook.

Drulă nu precizează și cine sunt cei șase ofertanți.

Ofertele urmează să fie evaluate până pe 22 ianuarie 2022, conform calendarului actual din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

 

CNAIR a publicat pe 8 mai 2021 anunțul de licitație pentru studiul de fezabilitate necesar realizării drumului de mare viteză București – Alexandria.

Valoarea estimată a contractului scos la licitație de CNAIR este cuprinsă între 17,69 milioane de lei și 20,91 milioane de lei. Durata contractului va fi de 17 luni, din care 14 luni – Studiu de Fezabilitate si 3 luni – Asistență tehnică și Raport financiar final.
„Drumul național actual DN6 este demult depășit în termeni de capacitate, traficul fiind de zeci de mii de vehicule pe zi. În plus, ca toate drumurile noastre naționale, străbate foarte multe localități.
Licitația este bazată pe noul model de caiet de sarcini dezvoltat în iarnă de CNAIR. Din contract, va rezulta un “preliminary design”, o documentație cu un nivel de detaliu apropiat de un proiect tehnic, dar care totuși va lăsa libertate constructorilor să vină cu soluții inovatoare și să facă ajustări tehnologice pe design”, a scris la momentul lansării licitației ministrul Transporturilor Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.
Tronsonul București – Alexandria, în lungime de 76 de kilometri, era inclus în proiectul Autostrada București – Craiova – Calafat – Drobeta Turnu-Severin – Lugoj, potrivit unui studiu de fundamentare publicat în mai 2019 pe site-ul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP). Acel studiu fusese realizat în vederea construirii „Autostrăzii Sudului” prin parteneriat public – privat (PPP), concept abandonat odată cu ieșirea de la guvernare a social-democraților.