Autostrada Bucureşti-Ploieşti: Se toarnă asfalt pe bretelele de legătură cu Voluntari FOTO

Constructorii fac progrese pe şantierul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti (A3), astfel încât peste o lună să se poată circula pe încă trei kilometri din această şosea. Recent, au turnat asfalt pe bretelele ce fac legătura cu Voluntari, potrivit unor imagini postate pe un forum de infrastructură.
Economica.net - mar, 22 nov. 2016, 22:08
Autostrada Bucureşti-Ploieşti: Se toarnă asfalt pe bretelele de legătură cu Voluntari FOTO

Lucrările avansează pe şantierul de la intrarea în Capitală a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, constructorii turnând asfalt pe bretelele de la strada Popasului din Voluntari, potrivit unor imagini posate pe forumul PeUndeMerg.ro (galerie foto).

De asemenea, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), fosta CNADNR, a postat la rândul său pe pagina proprie de Facebook o înregistrare video cu lucrările de pe A3, de lângă Bucureşti.

Pe 20 decembrie, autorităţile intenţionează să deschidă traficului aproape 3 km din autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti, de la Şoseaua de Centură până în Strada Popasului, Voluntari.

„Am evaluat şi posibilitatea să dechidem traficul. Din punct de vedere tehnic se poate. Vor fi circa 2,5 km din contractul vechi finalizaţi în momentul de faţă şi circa 500 de metri din contractul nou cu descărcare la Popasului”, a explicat Cătălin Homor, directorul general al CNAIR, potrivit Hotnews.ro.

Pentru a se încadra în termenul anunţat de către şeful de la Drumuri pentru deschiderea traficului pe această bucată de şosea, constructorii lucrează intens, inclusiv seara, după ora 18:00.

Întrebat dacă 20 decembrie este un termen realist pentru deschiderea traficului, Eduard Hanganu, preşedintele Consitrans, consultantul care se ocupă de proiect, a spus pentru ECONOMICA.NETlucrările ar putea fi terminate şi mai repede, respectiv pe 12 decembrie, dacă vremea va permite acest lucru.

Termenul pentru finalizarea integrală a lucrărilor pe ultimii 3,3 kilometri din autostrada Bucureşti-Ploieşti, ce includ cei 500 de metri de la Popasului, este noiembrie anul viitor, conform informaţiilor de pe site-ul CNAIR.

Compania de Drumuri a relicitat în mai 2015 această porțiune din autostradă, după ce în perioada februarie-martie 2015 a făcut recepția lucrărilor pentru tronsonul cuprins între km. 3,32 si 7,4, iar pentru prima bucată a reziliat contractul cu compania italiană Impresa Pizzarotti.

CNADNR a semnat în decembrie 2015 contractul pentru construirea celor 3,3 kilometri din autostrada Bucureşti – Ploieşti care intră în Capitală prin zona Petricani. Contractul de proiectare și execuție a fost atribuit Asocierii Aktor – EuroConstruct Trading 98 şi are o valoare totală de 129,18 milioane de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată de la bugetul de stat.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în februarie anul acesta iar termenul de finalizare este noiembrie 2017, conform contractului. Perioada de garanție acordată lucrărilor este de 48 de luni de la data semnării Procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Deşi valoarea contractului pare mare la prima vedere, circa 30 de milioane de euro pentru 3,3 kilometri, trebuie precizat că sectorul de autostradă in cauză este unul cu câte trei benzi pe sens şi prevede şi realizarea a două poduri pentru autostradă, unul peste strada Popasului şi altul peste calea ferată Bucureşti-Constanța. Pe lângă finalizarea celor două mari noduri incluse în contract (centura Bucuresti şi Moara Vlăsiei), proiectul vizează şi amenajarea unor noduri rutiere la Strada Popasului şi în zona Gherghiței – Petricani.

Cei 3,3 km de autostradă „urbană” nu vor avea bandă de urgență, dar vor exista trei benzi pentru circulație. De asemenea, constructorul este obligat să realizeze și sistemul de iluminare și să monteze panouri fonoabsorbante pentru a reduce zgomotul, în condiţiile în care această porţiune este aproape de clădiri.

Te-ar mai putea interesa și
Electrica și compania emirateză Esyasoft înființează o companie dedicată tehnologiilor de stocare a energiei și digitalizării rețelelor
Electrica și compania emirateză Esyasoft înființează o companie dedicată tehnologiilor de stocare a energiei și digitalizării ...
Astăzi, la sediul Ministerului Energiei, a avut loc semnarea oficială a documentelor de constituire a noii companii din cadrul Grupului Electrica, denumită Electrica Esyasoft Smart Solutions S.A....
Ungurii de la MVM CEEnergy negociază cu turcii de la Botas un nou acord de import de gaze
Ungurii de la MVM CEEnergy negociază cu turcii de la Botas un nou acord de import de gaze
Firma ungară MVM CEEnergy este în negocieri cu compania turcă de gaze Botas pentru un nou acord de import de gaze, a anunţat ...
AI la bugetari. Program de guvernare PSD privind digitalizarea – Ivan: Vorbim inclusiv de folosirea inteligenţei artificiale în administraţia publică
AI la bugetari. Program de guvernare PSD privind digitalizarea – Ivan: Vorbim inclusiv de folosirea inteligenţei artificiale ...
Inteligenţa artificială va fi folosită în administraţia publică din România, iar cel mai important proiect pregătit ...
UPDATE – România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria. Primele reacţii
UPDATE – România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria. Primele reacţii
România şi Bulgaria se pot alătura pe deplin spaţiului Schengen de liberă circulaţie din ianuarie 2025, a declarat ...