Autostrada Bucureștiului A0: Luna viitoare se va putea circula pe sectorul sudic între DN4 și A2 – Cristian Pistol

18 06. 2024
a0 sud alarko3

„În aceste condiții luna viitoare se va putea circula și pe sectorul de autostradă cuprins între DN4 și A2 (Autostrada Soarelui)”, transmite Cristian Pistol, pe pagina proprie de Facebook.

Potrivit lui, constructorul turc Alsim Alarko al lotului 1 (16,93 km) lucrează acum la:

– montarea parapetului pe bretelele care asigură accesul în și din A2,

– așternere balast stabilizat pe calea 1 în zona km 55+500 (ultimul sector pe care mai trebuie executată acest tip de lucrare),

– executare rosturi de dilatație pe pasajul care traversează A2.

„După finalizarea acestor lucrări se va putea circula continuu pe autostradă de la intersecția cu DN6 până la Constanța (A0 Sud și A2), pe o lungime de 236 de km”, mai spune șeful CNAIR.

Circulația pe Lotul 2 al A0 Sud Vidra – Bragadiru între intersecțiile cu DN6 și DN5 a fost deschisă anul trecut (2023) iar în luna aprilie 2024 a fost deschisă și o secțiune de 7 km din lotul 1, care continuă legătura până la intersecția dintre A0 și DN4.”

Șanse să circulăm pe A0 între între A1 și A2 în 2024?

Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu apreciază că sunt șase să fie finalizate lucrările la Autostrada Bucureștiului Sud între A1 și A2 până la toamnă, dar în anumite condiții.

Pe de altă parte, unii pasionați de infrastructură nu sunt încrezători că grecii de la Aktor vor putea finaliza în 2024 lucrările pe lotul 3 al A0 Sud.

Amintim că pe 15 aprilie au fost dați în trafic cei 13 kilometri din Autostrada Bucureștiului (A0), cuprinși între DN5 și DN4.

În decembrie anul trecut au fost dați în trafic aproximativ nouă kilometri din A0 Sud, între DN5 (1 Decembrie/Jilava) și DN6 (Cornetu/ Bragadiru), a informat atunci Cristian Pistol, directorul general al CNAIR. Acest sector făcea parte din lotul 2 Sud, construit de turcii de la Alarko.

Tot anul trecut, au mai fost finalizați și cei 19 kilometri din lotul 2 al A0 Nord, construiți de UMB, din care au fost dați în circulație aproape 10 kilometri.