Autostrada Bucureștiului A0: Termenul de septembrie pentru finalizarea lucrărilor la lotul 3 Sud devine nerealist – Grindeanu

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat miercuri, într-o vizită pe Autostrada Bucureștiului (A0), că noul termen de finalizare a lucrărilor pe lotul 3 Sud, anunțat de constructorul elen Aktor, devine nerealist.
Anemona Andone - mie, 03 iul. 2024, 14:07
Autostrada Bucureștiului A0: Termenul de septembrie pentru finalizarea lucrărilor la lotul 3 Sud devine nerealist - Grindeanu

„Pe lotul 3 din A0 Sud, unde constructorul continuă să spună că în septembrie această lucrarea va fi finalizată. E un termen ambițios. Dar începe să devină nerealist acest septembrie. Eu nu vreau să stric entuziasmului directorului care a zis că rămâne valabilă această lună. Dar mi-aș dori cel puțin în săptămânile viitoare o creștere a activității pe acest șantier”, a declarat Grindeanu.

Acesta a menționat că sunt vreo 3-4 puncte critice pe șantier, care pot fi depășite, doar că trebuie mai multă implicare, pentru a fi dat în trafic în toamnă.

Șeful Transporturilor a subliniat că cei 17 kilometri ai lotului 3 Sud sunt esențiali pentru București.

aktor a0

„Din păcate, constructorul grec de pe Lotul 3 (Bragadiru-Joița) A0 Sud nu a accelerat ritmul așa cum a promis. Aici, antreprenorul a decalat deja termenul din august în septembrie 2024”, a transmis ministrul și pe pagina proprie de Facebook.

Pentru a recupera întârzierile și pentru a respecta noul termen, constructorul trebuie să înceapă urgent să lucreze în șantier în mai multe schimburi, a adăugat oficialul de la Transporturi.

Luna trecută, și Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), spunea că lotul 3 Bragadiru – Joița al A0 Sud nu se poate finaliza în luna august 2024, așa cum a promis de nenumărate ori antreprenorul grec.

„Noul termen avansat de antreprenor (Aktor) după verificările de astăzi din șantier este finalul lunii septembrie 2024. Atenționez însă constructorul că pentru recuperarea întârzierilor și deschiderea circulației la noul termen avansat este necesar urgent să se lucreze în șantier în cel putin în două sau chiar trei schimburi!”, sublinia șeful CNAIR pe pagina proprie de Facebook.

Aktor a executat 70% din lucrări pe A0 Sud lot 3

Tot luna trecută. constructorul grec Aktor a anunțat că a ajuns la un progres de aproape 70% pe lotul 3 Sud din Autostrada Bucureștiului (A0), pe care vrea să îl dea în circulație la începutul toamnei. De asemenea, a fost așternut primul strat de asfalt pe 58% din lungimea totală a tronsonului (18 km).

Șeful Aktor: Vom fi gata la începutul lui septembrie

„Am asigurat personal Guvernul României că vom fi gata până la sfârșitul lunii august, începutul lui septembrie”, declarat la începutul lunii iunie Alexandros Exarchou, Vicepreședinte al Consiliului de Administrație și CEO al Grupului Intrakat, din care face parte constructorul Aktor SA.

Pe lângă pasajul de peste A1, din zona Ciorogârla, Aktor mai realizează pe segment A0 Sud Lot 3 alte 4 poduri, 6 pasaje (overpass-uri), 46 de podețe, două parcări temporare și două spații de servicii.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Trump îl felicită pe aliatul său Nigel Farage pentru intrarea în Parlamentul britanic
Trump îl felicită pe aliatul său Nigel Farage pentru intrarea în Parlamentul britanic
Fostul preşedinte american şi actual candidat la Casa Albă, Donald Trump, l-a felicitat pe Nigel Farage, figura emblematică a Brexitului şi a dreptei radicale, pentru intrarea sa pentru prima......
Șefii coaliției de guvernare din Germania au convenit să relaxeze condițiile pentru angajarea cetățenilor străni
Șefii coaliției de guvernare din Germania au convenit să relaxeze condițiile pentru angajarea cetățenilor străni
Liderii coaliţiei de guvernare din Germania au convenit să reducă obstacolele birocratice pentru cetăţenii străini ...
Budapesta va ignora criticile primite din partea UE cu privire la vizita lui Orban la Moscova
Budapesta va ignora criticile primite din partea UE cu privire la vizita lui Orban la Moscova
Ungaria, ca ţară suverană, va ignora criticile UE în urma vizitei premierului ungar Viktor Orban la Moscova pentru discuţii ...
Statele Unite își suspendă pe termen nelimitat manevrele militare făcute în colaborare cu Georgia
Statele Unite își suspendă pe termen nelimitat manevrele militare făcute în colaborare cu Georgia
SUA au anunţat vineri că îşi suspendă manevrele militare cu Georgia preconizate pentru sfârşitul lunii iulie, în ...