Autostrada Bucureștiului A0: Încă 10 kilometri, până la A2, vor fi dați în trafic săptămâna viitoare VIDEO

Circulația pe secțiunea cuprinsă între DN4 și A2 din Autostrada Bucureștiului A0 va fi deschisă săptămâna viitoare, a anunțat luni secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.
Anemona Andone - lun, 22 iul. 2024, 17:05
Autostrada Bucureștiului A0: Încă 10 kilometri, până la A2, vor fi dați în trafic săptămâna viitoare VIDEO

„De săptămâna viitoare se va putea circula și pe acest tronson”, a transmis oficialul de la Transporturi live, pe pagina proprie de Facebook, cu referire la cei circa 10 kilometri cuprinși între A2 și DN4 din A0 Sud.

 

Nodul A0 – A2, pe ultima sută de metri

Scrioșteanu a prezentant în imagini live stadiul lucrărilor, arătând că se mai lucrează doar în zona nodului rutier A0 – A2.

a0 s

„Sunt pe șantierul 𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝟭 al 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶𝗶 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗔𝟬 𝗦𝘂𝗱, la intersecția dintre două autostrăzi, unde se apropie de final lucrările de execuție a unuia dintre cele mai mari noduri rutiere din România”, menționează acesta.

Potrivit lui, acest sector de autostradă cuprins între DN4 și A2 (circa 10 km) va fi următorul care va fi dat în trafic în România, în cursul săptămânii viitoare.

Scrioșteanu a mai spus că în curând va începe activitatea comisiei de recepție, care va anunța o dată exactă a inaugurării ultimilor kilometri ai lotului 1 din A0 Sud, construiți de compania din Turcia Alsim Alarko.

Ultimii kilometri ai lotului 1 Glina – Vidra (16,93 kilometri) din Autostrada Bucureștiului (A0) vor fi dați în trafic până la finalul lunii iulie, a declarat la începutul lunii iulie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, aflat într-o vizită pe șantier alături de directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Circulația pe Lotul 2 Sud Vidra – Bragadiru între intersecțiile cu DN6 și DN5 a fost deschisă anul trecut (2023) iar în luna aprilie 2024 a fost deschisă și o secțiune de 7 km din lotul 1, care continuă legătura până la intersecția dintre A0 și DN4.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...