Autostrada Bucureștiului A0: Chinezii ar putea finaliza în 2024 sectorul de 2,3 km până la DN2 – șeful CNAIR

Ritm bun de lucru pe șantierul lotului 3 al A0 Nord, transmite miercuri Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Anemona Andone - mie, 21 aug. 2024, 13:35
Autostrada Bucureștiului A0: Chinezii ar putea finaliza în 2024 sectorul de 2,3 km până la DN2 - șeful CNAIR

Potrivit lui, constructorul chinez China Civil Engineering Construction Company (CCECC) este mobilizat în șantier cu 180 de muncitori și 50 de utilaje și lucrează cu prioritate pe sectorul de 2,3 km, care va asigura descărcarea traficului rutier în DN2.

„Dacă se păstează ritmul sunt șanse reale ca la finalul acestui an să se circule continuu pe 21 de km ai semiinelului nordic al A0, între intersecțiile cu DN1, A3 și DN2”, estimează șeful CNAIR.

Lotul 2 al A0 Nord, dat integral în circulație în 2024?

Amintim că anul trecut, UMB a finalizat lotul 2 al A0 Nord, de circa 19 kilometri, însă au fost dați în trafic doar 10 kilometri, din cauza lipsei nodului cu DN2, aflat pe lotul vecin.

 

Lotul 3 al A0 Nord Afumați – Pantelimon (8,60 km) este construit de China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC), iar durata contractului este de 30 luni (12 luni proiectare, 18 luni execuție).

Termenul contractual de finalizare a întregului proiect este anul 2025.

Valoarea construcției acestui lot este de 397,99 milioane lei (fără TVA), iar sursa de finanțare este asigurată prin Programul Transport (PT).

a0 nord

Lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 12,5% din totalul construcției, iar la nodul rutier cu DN2 se înregistrează un progres fizic de 22,8%, potrivit lui Pistol.

Autostrada Bucureștiului A0 este un proiect extrem de important pentru dezvoltarea economică a României în ansamblu, dar și a regiunii București – Ilfov unde este concentrat aproximativ 25% din PIB-ul național.

Săptămâna trecută, secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat că a fost emisă Autorizația de Construire (etapa II) pentru execuția lucrărilor aferente lotului 3 Nord al Autostrăzii Bucureștiului, ce permite constructorului chinez să lucreze pe întregul lot de autostradă (8,6 km).

Conexiunea cu lotul 2 al A0 Nord,prioritizată

Execuția lucrărilor aferente lotului 3 Nord al A0 a început parțial, în primăvara acestui an, pentru 2,3 km din 8,6 km total.

Scopul prioritizării acestei porțiuni fiind facilitarea folosirii descărcării traficului rutier de pe A0 dinspre A3 (Lotul 2 Nord) spre DN2, astfel încât să putem circula pe întregul Lot 2 Nord, dat în trafic parțial la sfârșitul anului trecut, a explicat Scrioșteanu.

La finele lunii iulie, CNAIR anunța că antreprenorul chinez ajunsese în numai patru luni la un stadiu fizic de 19,8% la nodul rutier cu DN2.

FOTO – VIDEO: A0 Nord, lot 3 (sursa: Facebook Cristian Pistol)

Te-ar mai putea interesa și
Legea din Ungaria care cere distribuitorilor să vândă anumite produse agricole la un preţ fix contravine legislaţiei UE – CJUE
Legea din Ungaria care cere distribuitorilor să vândă anumite produse agricole la un preţ fix contravine legislaţiei ...
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis miercuri că legislaţia ungară care cere distribuitorilor să vândă anumite produse agricole la un preţ fix şi în cantităţi predefinite......
Nemții de la Fuchs fac una dintre cele mai mari investiții din grup în fabrica de condimente de la Curtea de Argeș. Și-au dublat capacitatea de producție și depozitare
Nemții de la Fuchs fac una dintre cele mai mari investiții din grup în fabrica de condimente de la Curtea de Argeș. Și-au ...
Fuchs Condimente România, producătorul local de condimente și ingrediente alimentare, parte a grupului german Fuchs Gruppe, ...
Pensiile recalculate sunt virate, joi, în conturile beneficiarilor – minister
Pensiile recalculate sunt virate, joi, în conturile beneficiarilor – minister
Pensionarii care au optat pentru plata pensiei prin cont bancar primesc, joi, pensiile recalculate, după ce, cu o zi în ...
MOL deschide trei noi benzinării în România
MOL deschide trei noi benzinării în România
MOL România a deschis trei stații noi de servicii în Brăila, Oradea și Călărași, în ultimele 30 de zile, arată ...