Autostrada Bucureștiului: Primele lucrări de pe lotul 4 al A0 Nord, executate de UMB VIDEO

Pasionații de infrastructură au postat imagini de pe lotul 4 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord), cu primele lucrări executate de grupul UMB. Amintim că lucrările pe acest lot sunt întârziate de probleme de mediu legate de Pădurea și Lacul Cernica.
Anemona Andone - lun, 12 iun. 2023, 13:42
Autostrada Bucureștiului: Primele lucrări de pe lotul 4 al A0 Nord, executate de UMB VIDEO

„Start lucrări pe A0 Nord – lotul 4, momentan doar în apropierea nodului A0 – A2. Avem primele două foreze în șantier și o decopertare a stratului vegetal pe aproximativ 800 metri”, spune autorul imaginilor postate duminică pe forumul PeUndeMerg.ro al Asociației Pro Infrastructură (API).

Ministerul Transporturilor a emis pe 20 aprilie autorizație de construire pentru lotul 4 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord). Valoarea lucrărilor autorizate este deocamdată de 52,25 milioane de lei, fără TVA, documentul emis vizând doar Etapa I.

În cadrul contractului pentru lotul 4 va fi construit un pod peste Lacul Cernica, precum și un pasaj peste calea ferată București Sud – Oltenița.

În august 2020, a fost semnat contractul „proiectare și execuție Autostrada de Centură București km 0+000-km 100+900, sector centura nord km 0+000-km 52+770, lot 4 km 47+600 – km 52+070”, cu ofertantul declarat câștigător, asocierea Sa & Pe Construct (lider de asociere) – Spedition UMB – Tehnostrade.

Valoarea contractului, la semnare: 312,63 milioane de lei fără TVA.
Lungime: 4,47 km
Sursa de finanțare: fonduri europene nerambursabile.
Durata contractului: 12 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de execuție a lucrărilor, 120 luni perioada de garanție a lucrărilor.

FOTO – VIDEO: Autostrada de Centură București Nord, lot 4 (sursa: YouTube Infrastructure Romania)

Te-ar mai putea interesa și
Director ACEA: Producătorii auto europeni au de ales între a plăti amenzi și credite sau a opri producția afectând o jumătate de milion de angajați
Director ACEA: Producătorii auto europeni au de ales între a plăti amenzi și credite sau a opri producția afectând ...
Prezentă la București, cu ocazia Forumului Mobilității Sustenabile și Accesibile, Sigrid de Vries, director general al ACEA, a explicat cât de dificilă este situația în care se află......
Serbia anunţă că îşi consolidează cooperarea în materie de securitate cu Rusia
Serbia anunţă că îşi consolidează cooperarea în materie de securitate cu Rusia
Guvernul Serbiei a anunţat joi că a fost convenită cu Rusia "promovarea şi consolidarea cooperării între structurile ...
Ciolacu promite: Anul acesta România va intra în Schengen terestru
Ciolacu promite: Anul acesta România va intra în Schengen terestru
”Am rezolvat Schengen-ul, după un eşec a fostului prim-ministru, maritim şi terestru, şi până la sfârşitul anului ...
Ciolacu: Vom ajunge la investiții de 100 de miliarde de euro
Ciolacu: Vom ajunge la investiții de 100 de miliarde de euro
Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, joi seara, în exclusivitate la România TV, despre planul de 100 de miliarde de euro ...