Autostrada de Centură București: Video cu primele lucrări la noua șosea de mare viteză din jurul Capitalei UPDATE
„Autostrada A0 Sud Lot2. Primii 1,7 km unde avem șantier deschis și la care chiar se lucrează”, spune Andrei Pașa, autorul primului videoclip cu drona de pe A0.
A0, noul inel de centură al Capitalei, este una dintre cele mai importante autostrăzi la care se va lucra în următorii ani și va ajunge probabil cel mai filmat și mediatizat proiect de infrastructură din România.
Compania din Turcia Alsim Alarko este primul constructor care a început lucrările la noua șosea de mare viteză din jurul Capitalei, având ca subcontractor pe lotul 2 din sectorul sudic pe firma românească Apolodor, potrivit autorului imaginilor din dronă (video jos).
De asemenea, compania din Turcia a mai apelat pentru acest lot și la firma Mithras Build, specializată în pământ și balast stabilizat, potrivit unor imagini anterioare cu șantierul (galerie foto).
Deocamdată, constructorul are front de lucru doar pe 1,7 kilometri, pentru care există autorizație de construire.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis pe 18 august ordinul de începere a lucrărilor pe primii 1,7 km din A0.
Contractul pentru lotul 2 din A0 Sud a fost semnat în martie anul trecut cu compania Alsim Alarko și are o valoare de 750,85 milioane de lei. Lucrările pe acest lot ar trebui finalizate până în februarie 2023.
Constructorul din Turcia a mai câștigat și contractul pentru lotul 1 Glina – Vidra din A0 Sud, cu o valoare de 830,68 milioane de lei. Acesta are ca termen de finalizare a lucrărilor luna iunie 2023.
FOTO – VIDEO: A0 Sud, lot 2 Vidra – Bragadiru (surse: Olteanu Dan– Mithras Build, Andrei Pașa, membru al forumului Asociației Pro Infrastructură)
UPDATE 17:50
S-a finalizat platforma pentru piloți forați, iar instalația și echipamentele auxiliare (gospodărie polimer, poligon sudură, sudare carcase armătură) sunt mobilizate și operaționale pe șantier.
La fața locului sunt mobilizate echipamente și personal specific lucrărilor respective (utilaje terasiere – excavatoare, autogredere, cilindrii compactori și buldozere, instalație de foraj, autobasculante).
Prin intermediul Inginerului și a echipelor Unității de Implementare a Proiectului, Antreprenorul este verificat și monitorizat zilnic în timpul programului său de lucru declarat.
Pentru susținerea celor expuse mai sus, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. va posta cu regularitate imagini filmate în șantier, pentru a asigura accesul nelimitat al publicului la progresul execuției lucrărilor pe Autostrada de Centură a Muncipiului București.
CNAIR S.A. consideră că informarea permanentă a opiniei publice privind realizarea proiectelor este modalitatea de a asigura transparența activității companiei. De asemenea, considerăm necesară colaborarea cu autoritățile locale și reprezentanții acestora, în vederea implementării proiectelor de interes comun.
În acest sens, prioritară este informarea onestă, atât între instituții, cât mai ales față de cetățenii în slujba cărora ne aflăm cu toții.
Astfel, pentru o corectă informare, menționăm că imaginile vehiculate în spațiul public prezintă o zonă aflată în afara limitelor șantierului, pe drumul de acces spre organizarea de șantier, amplasamentul lucrării aflându-se la peste 100 de metri în spatele acesteia.
Pentru susținerea celor prezentate, punem la dispoziție, pe pagina oficială de facebook a Companiei, imagini filmate pe șantierul lotului 2 al Centurii București Sud.”