Autostrada Focșani – Bacău: Proiectarea tronsonului de 97 km din A7 trebuie finalizată până în aprilie 2022 – CNAIR

Consitrans a finalizat prima etapă a contractului pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al tronsonului Focșani - Bacău din A7, a anunțat joi Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Mai exact, acesta a depus studiul de fezabilitate, iar până în aprilie 2022 va trebui să finalizare și proiectarea.
Anemona Andone - joi, 23 dec. 2021, 15:36
Autostrada Focșani - Bacău: Proiectarea tronsonului de 97 km din A7 trebuie finalizată până în aprilie 2022 - CNAIR

„După ce CNAIR va analiza documentele, Prestatorul va trece la următoarea etapă a contractului care constă în elaborarea Proiectului Tehnic. Contractul trebuie finalizat până în luna aprilie a anului 2022”, au subliniat reprezentanții CNAIR într-o postare cu o modelare 3D a viitorului tronson de autostradă.

Potrivit lor, documentația reprezintă baza contractului pentru construcția propriu-zisă a secțiunii A7, Focșani-Bacău, în lungime de 97 de km.

 

VIDEO: Modelare 3D a sectorului A7, Focșani – Bacău.

Legat de celelalte tronsoane din A7, amintim că perioada de evaluare a ofertelor depuse la licitația pentru construirea tronsonului Ploiești – Buzău din Autostrada Moldovei (A7) a fost prelungită până pe 22 februarie 2022, potrivit datelor actualizate din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Termenul inițial pentru finalizarea evaluării era 13 decembrie 2021.

De asemenea, a fost ratat și termenul estimat inițial în luna august pentru lansarea la licitație a tronsonului Buzău – Focșani Ulterior, CNAIR a anunțat pe 3 decembrie avizarea indicatorilor tehnico – economici ai tronsonului Buzău – Focșani din Autostrada Moldovei (A7). Astfel, noua bucată de autostradă va avea 82 de kilometri, 41 de poduri și pasaje, 6 noduri rutiere și o valoare estimată a construcției de 5,26 miliarde de lei. Noul termen estimat atunci pentru lansarea la licitație era până la finele anului în curs.

Autostrada Moldovei A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Te-ar mai putea interesa și
Republica Moldova va procura mai multă energie electrică din România după 1 ianuarie 2025
Republica Moldova va procura mai multă energie electrică din România după 1 ianuarie 2025
Republica Moldova ar urma să procure mai multă energie electrică din România, după 1 ianuarie 2025, în special în cazul în care Centrala termoelectrică din regiunea transnistreană va opri......
YouTube aproape blocat în Rusia. Putin spune că „încalcă legile rusești”
YouTube aproape blocat în Rusia. Putin spune că „încalcă legile rusești”
Autoritățile ruse au început blocarea de facto a platformei YouTube prin așa-zisa „încetinire”. Subiectul este discutat ...
China vrea relaţii mai bune cu Japonia
China vrea relaţii mai bune cu Japonia
Ministrul chinez de externe, Wang Yi, a avut miercuri o întâlnire la Beijing cu omologul său japonez, Takeshi Iwaya, în ...
Ca agresor, Rusia și-a atins obiectivul – Andrus Merilo, comandanul Forțelor de Apărare ale Estoniei
Ca agresor, Rusia și-a atins obiectivul – Andrus Merilo, comandanul Forțelor de Apărare ale Estoniei
Comandantul Forțelor de Apărare ale Estoniei, Andrus Merilo, a declarat într-un interviu că Rusia, în calitate de agresor, ...