„Autostrada Ford Otosan”: Turcii de la Ozaltin pot finaliza lucrările la tronsonul I în 2024, cu o accelerare puternică până în toamnă – API

Constructorul turc Ozaltin poate finaliza anul acesta lucrările la tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12), estimează Asociația Pro Infrastructură (API), după ce inițial nu dădea șanse de inaugurare a celor 17,7 kilometri în 2024.
Anemona Andone - lun, 01 iul. 2024, 10:43

„Ozaltin, marea surpriză pozitivă din 2024? Ozaltin arată foarte bine pe Drumul Expres DEx12 între Balș și Craiova, încercând parcă să demonstreze că și turcii pot să se țină de angajamentele pe care și le-au asumat pe proiectele de infrastructură de transport din România”, transmite luni Asociația Pro Infrastructură (API) pe pagina proprie de Facebook.

Potrivit reprezentanților API, atât antreprenorul general Ozaltin, cât și subcontractorii lui, merită deja felicitați pentru că doar ceva catastrofal i-ar putea împiedica să-și respecte termenul contractual inițial, martie 2025 – curat, fără extensii de timp sau „giumbușlucuri” birocratice.

„Mai mult, cu o accelerare puternică până în toamnă, mai ales pe partea de structuri, cu un management inteligent dar și cu puțin noroc, au o șansă să producă marea surpriză și să inaugureze lotul în decembrie 2024”, estimează mai nou API.

Reprezentații API amintesc că nici nu au inclus în previziunile lor rutiere din ianuarie acest tronson pentru o posibilă deschidere în 2024, opinând că nu are nicio șansă.

„Sigur, să nu ne îmbătăm cu apă rece. Până la urmă e vorba de doar 17,7 kilometri de drum expres la câmpie care nici măcar nu sunt făcuți de la zero (șantierul e preluat după rezilierea provocată de falimentul Tirrena Scavi). Dar indiferent dacă vor reuși sau nu să inaugureze în decembrie, înainte de termen, merită felicitați pentru cum se mișcă pe DEx12 Craiova-Balș. Să-i vedem cum se descurcă pe viaductele de pe Autostrada Transilvania de la Nădășelu și Topa Mică unde misiunea lor va fi una mult, mult mai grea, atât din punct de vedere birocratic cât și tehnic, sub presiunea termenului PNRR, 2026”, conchide API.

 

Termină Ozaltin lucrările pe DEx Craiova – Balș în 2024?

Și secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu estima înca de la vizitele anterioare pe șantierul tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești că acesta va fi dat în trafic la finalul anului.

„Reamintesc faptul că pentru acest tronson au fost reluate lucrările de execuție în luna octombrie 2023, la 10 luni după rezilierea contractului cu antreprenorul inițial și vizăm darea in trafic la sfârșitul acestui an, înainte de termenul contractual”, declara oficialul de la Transporturi.

Tronsonul 1 Craiova – Robănești (17,7 kilometri) al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12) are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita județului Dolj cu Olt.

FOTO – VIDEO: Tronson 1 Craiova – Balș, Drum Expres Craiova – Pitești (sursa: Asociația Pro Infrastructură)

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Alegeri SUA: Biden va acorda vineri primul interviu de la dezbaterea sa cu Trump (ABC News)
Alegeri SUA: Biden va acorda vineri primul interviu de la dezbaterea sa cu Trump (ABC News)
Preşedintele american Joe Biden va acorda vineri primul său interviu de la dezbaterea cu rivalul său Donald Trump, în cursul căruia performanţa sa a fost considerată în mare parte......
Exporturile din Rusia prin gazoducte spre Europa au crescut cu 23% în iunie
Exporturile din Rusia prin gazoducte spre Europa au crescut cu 23% în iunie
Livrările medii zilnice de gaze naturale ale Gazprom către Europa au crescut cu aproape 23% în iunie 2024, faţă de perioada ...
Burnete (Concordia): Companiile din Europa nu fac faţă competiţiei globale, pentru că piaţa europeană este fragmentată
Burnete (Concordia): Companiile din Europa nu fac faţă competiţiei globale, pentru că piaţa europeană este fragmentată
Companiile europene nu fac faţă competiţiei globale cu China şi America pentru că, în Europa, energia este mai scumpă, ...
NATO va trimite un emisar special permanent în Ucraina
NATO va trimite un emisar special permanent în Ucraina
Statele membre ale NATO au decis să trimită un emisar special la Kiev, extinzând astfel prezenţa civilă a Alianţei ...