„Anteprenorul tronsonului 4 al DX Craiova-Pitești a început producția de grinzi pentru lucrările de artă. Grinzile și prefabricatele necesare execuției sunt produse în fabrica de grinzi amplasată pe șantier”, spun reprezentanții CNAIR în postarea cu imaginile de pe șantierul UMB.
Câteva date despre acest tronson:
– va cuprinde 30 de structuri cu lungimea totală de 1.680 de metri (14 pasaje și 16 poduri). Acestora li se adaugă 28 de podețe;
– va avea 2 noduri rutiere: la Podul Broșteni (pentru legătura cu DN65A și DN65), respectiv la Catanele (pentru legătura cu A1);
– este prevăzută o bază de întreținere și deszăpezire la Oarja;
– vor exista două spații de parcare/servicii, amplasate de-o parte și de alta a drumului.
Compania Națională de Administrare Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat pe 17 august 2021 contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești cu grupul de firme UMB.
Valoarea contractului este de 617,08 milioane de lei fără TVA.
Traseul are o lungime de 31,88 kilometri.
Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.
Construcția acestui tronson de drum expres se desfășoară pe teritoriul județului Argeș și începe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traversează localitățile Albota și Costești, ocolește pe la sud localitatea Bradu, după care se racordează la Autostrada A1 București – Pitești la km 121+185.
Durata contractului este 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor.
Grupul UMB execută lucrările de construcție și pe tronsoanele 2 și 3 ale DX Craiova – Pitești.