“Respinge cererea de sesizare a ÎCCJ cu privire la pronunţarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, ca inadmisibilă. Respinge plângerile ca nefondate. Definitivă“, se arată în decizia pronunțată miercuri de Curtea de Apel București.
Amintim că firmele Mapa Insaat și China Railway au contestat licitațiile pentru ultimele două tronsoane ale Drumului Expres Craiova – Pitești, câștigate de constructorul român Dorinel Umbrărescu,
După ce contestațiile lor au fost respinse de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), constructorii turci și chinezi au mers mai departe la Curtea de Apel București.
În luna septembrie, Guvernul a decis în premieră semnarea contractelor cu ofertantul desemnat câștigător, înainte ca și instanța să se pronunțe.
Rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel București și în cazul tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești, unde au mai depus contestație și italienii de la Rizzani de Eccher.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat pe 26 iunie că a fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția Tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (31,75 km).
Ofertantul desemnat caștigător este ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. (S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – Lider de asociere), cu preţul de 670,72 milioane de lei fără TVA și un punctaj total de 100 puncte, din care 50 de puncte pentru componenta financiară și 50 de puncte pentru componenta tehnică.
Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 10 ani. Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 3, între localitățile Slatina – Colonesti, cu o lungime de 31,75 km.