„În general cei de la UMB știu să fie ‘number one’ în eficacitate. La lărgimea frontului de lucru s-au adaptat: trei excavatoare, 10 camioane, un buldozer, un greder… asta se numește ‘o unitate de luptă’. Două schimburi pe zi, adică vreo 330 metri liniari pe zi, un kilometru în trei zile”, a descris un pasionat de infrastructură modul de lucru al UMB, comentând cele mai noi imagini de pe lot, postate pe forumul PeUndeMerg.ro al Asociației Pro Infrastructură (API).
Luna trecută, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara anunța că UMB lucra la decopertarea terenului și la drenarea apelor pe ”lotul cu tuneluri” (Margina – Holdea) de pe autostrada A1 Lugoj – Deva, lotul 2 și urma să aducă și alte utilaje pentru a efectua restul lucrărilor pregătitoare.
Acest lot va include 2,13 kilometri de tunel forat cu două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu o platformă de 11,25 m.
Pe 14 octombrie 2022, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii – lipsă (9,13 km) din lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o. a fost declarată câștigătoare, cu o ofertă financiară de 1,83 de miliarde de lei fără TVA.
Finanțarea este asigurată prin PNRR, iar durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.
După finalizarea lucrărilor pe acest lot, șoferii vor putea circula neîntrerupt pe autostradă de la Sibiu la Nădlac, granița cu Ungaria.
FOTO – VIDEO: Autostrada Lugoj – Deva, lot 2 (sursa: YouTube Benzar Ilie)