Grigore Chiş, directorului departamentului de autostrăzi din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a plecat vineri în delegaţie la nodul Holdea, potrivit surselor oficiale ale ECONOMICA.NET.
De asemenea, la ora 14.00 se întruneşte comisia de recepţie pentru breteaua de la Holdea. Aceasta nu a făcut parte din contractul iniţial pentru lotul 3, semnat cu spaniolii de la Comsa, şi a fost licitată separat. Constructorul care a câştigat licitaţia a fost tot compania spaniolă Comsa.
Oficialii de la Drumuri nu au confirmat însă şi zvonurile cum că astăzi va fi deschisă circulaţia pe noul lot de autostradă, între Ilia şi Holdea. „Nu se ştie. Nu este o informaţie clară”, ne-a declarat şeful unei regionale de drumuri.
Amintim că CNAIR a reziliat la finele lunii august contractul cu asocierea care a construit lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Ulterior, a executat garanţiile constituite de asocierea de constructori la BCR şi Raiffeisen Bank.
În septembrie, o fisură de 15 metri lungime şi un centimetru lăţime a apărut pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, la km 57+100, fiind vorba despre o problemă de terasament, care nu putea fi rezolvată până la finele lunii septembrie, anunţa CNAIR. Fisura de 15 metri lungime apărută pe lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva, la nicio lună de când trebuia recepţionat, reprezenta doar vârful icebergului în ce priveşte problemele de calitate de pe noua şosea de mare viteză, spuneau atunci surse apropiate situaţiei pentru Economica.net. Acestea anticipau că ar putea fi necesară chiar demolarea Podului peste Mureş şi construirea unuia mai lung.
Lotul 3 are o lungime de 21,14 kilometri, iar lucrările au fost atribuite la o valoare de 579,92 milioane lei, fără TVA asocierii de firme Teloxim Con SRL – Comsa SA – Aldesa Construccciones SA – Arcadis Eurometudes SA. Din suma totală, 492,93 milioane lei, adică 85%, reprezintă Fonduri de Coeziune, iar diferenţa de 86,98 milioane lei a fost asigurată din fonduri ale Guvernului României.