„Au fost aduse în șantier utilajele de săpat tunelurile, iar pe drum din Germania sunt câteva camioane speciale de scos materialul din tuneluri”, scrie Rocklee, autorul imaginilor postate vineri pe forumul PeUndeMerg.ro al Asociaței Pro Infrastructură (API).
Contactați de ECONOMICA.NET, reprezentanții CNAIR au confirmat că Dorinel Umbrărescu se pregătește să înceapă lucrările. „E în faza de organizare și când sunt toate pregătite, începe”, au explicat reprezentanții CNAIR.
Pe 1 martie, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara anunța că reprezentanții asocierii de firme care va executa secțiunea lipsă din autostrada A1 Lugoj – Deva, lotul 2, au început amenajarea accesului în șantierul din zona unde vor fi construite tunelurile.
Acest lot va include 2,13 kilometri de tunel forat cu două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu o platformă de 11,25 m.
Pe 14 octombrie 2022, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii – lipsă (9,13 km) din lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o. a fost declarată câștigătoare, cu o ofertă financiară de 1,83 de miliarde de lei fără TVA.
Finanțarea este asigurată prin PNRR, iar durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.
După finalizarea lucrărilor pe acest lot, șoferii vor putea circula neîntrerupt pe autostradă de la Sibiu la Nădlac, granița cu Ungaria.
FOTO: Utilaje UMB pentru lucrări la secțiunea Margina – Holdea, A1 Lugoj – Deva (sursa: Rocklee, forum PeUndeMerg.ro)
CITEȘTE ȘI: