Autostrada Lugoj – Deva: UMB a primit autorizația de construire a tunelurilor UPDATE

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a emis vineri, 23 august, autorizație de construire pentru tunelurile de pe lotul lipsă Margina - Holdea din Autostrada Lugoj - Deva, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanții CNAIR. UPDATE: Documentul a fost publicat pe site-ul MTI.
Anemona Andone - mar, 27 aug. 2024, 13:43
Autostrada Lugoj - Deva: UMB a primit autorizația de construire a tunelurilor UPDATE

UPDATE 14:50

Documentul a fost publicat și pe site-ul MTI.

Valoarea lucrărilor autorizate este de 842,99 milioane de lei, fără TVA.

tuneluri umb

Știrea inițială

În aprilie, UMB primise autorizație de construire pentru secțiunea până în zona tunelurilor. În acest caz, documentul a fost publicat în aceeași zi pe site-ul MTI.

Autorizația de construire emisă în aprilie viza lucrări pe un tronson de 5,7 kilometri din secțiunea E a lotului 2 din A1 Lugoj – Deva.

Valoarea lucrărilor autorizate era de 275,8 milioane de lei, fără TVA. Printre lucrările autorizate se numărau și două pasaje.

Primul tunel UMB, pe A1 Lugoj – Deva

Lotul Margina – Holdea va include 2,13 kilometri de tunel forat cu două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu o platformă de 11,25 m.

Pe 14 octombrie 2022, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii – lipsă (9,13 km) din lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o. a fost declarată câștigătoare, cu o ofertă financiară de 1,83 de miliarde de lei fără TVA.

Finanțarea este asigurată prin PNRR, iar durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

După finalizarea lucrărilor pe acest lot, șoferii vor putea circula neîntrerupt pe autostradă de la Sibiu la Nădlac, granița cu Ungaria.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor a publicat ordinul care stabilește procedura de anulare a unor datorii către stat
Ministerul Finanțelor a publicat ordinul care stabilește procedura de anulare a unor datorii către stat
Ministerul Finanţelor (MF) a publicat vineri ordinul care stabileşte procedura de anulare a unor datorii pentru persoane fizice şi juridice, măsuri reglementate prin OUG 107/2024, care a intrat......
Țările de Jos vor să introducă noi măsuri de limitare a migrației, inclusiv un moratoriu asupra cererilor de azil
Țările de Jos vor să introducă noi măsuri de limitare a migrației, inclusiv un moratoriu asupra cererilor de azil
Guvernul olandez a informat vineri că intenţionează să introducă în lunile următoare o serie de măsuri de limitare ...
Rusia a produs începând din 2023 o dronă kamikaze folosind tehnică furnizată de China – surse Reuters
Rusia a produs începând din 2023 o dronă kamikaze folosind tehnică furnizată de China – surse Reuters
Rusia a început să producă anul trecut o nouă dronă de atac cu rază lungă de acţiune, Garpiya-A1, folosind motor ...
Ciolacu: Nicio pensie nu scade în urma recalculării, inclusiv în cazul pensionarilor care au activat în condiții grele de muncă
Ciolacu: Nicio pensie nu scade în urma recalculării, inclusiv în cazul pensionarilor care au activat în condiții grele ...
Premierul Marcel Ciolacu a avut vineri, la Suceava, o întâlnire cu reprezentanţii minerilor în urma căreia a afirmat ...