Autostrada Moldovei A7: Primii kilometri construiți prin PNRR au fost dați în trafic (Video)

07 11. 2024
a7 cocoasa 12jpg

Cei 11 km ai tronsonului 4 (Mândrești Munteni – Focșani), din secțiunea de Autostradă Buzău – Focșani, vor avea și rolul de Variantă Ocolitoare a Municipiului Focșani, transmite Grindeanu pe Facebook.

Potrivit lui, până la finalul acestui an, se va deschide circulația și pe celelalte trei loturi ale acestei secțiuni de autostradă.

 

„Circulația între Buzău și Focșani se va desfășura astfel pe aproximativ 82 de km de drum nou de mare viteză”, adaugă Grindeanu.

Și Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat miercuri că joi, de la ora 17.00, se deschide circulația pe primul lot al A7 construit cu finanțare prin PNRR.

„Cei 10,94 km ai sectorului de Autostradă Buzău – Focșani reprezintă un prim pas în asigurarea unei rute moderne, de mare viteză, care va face legătura între Muntenia și Moldova”, a transmis Pistol pe Facebook.

Potrivit lui, mobilizarea din teren a constructorilor și ritmul lucrărilor fac posibil ca, până la finalul acestui an, să se circule pe încă 120 de km ai Autostrăzii Moldovei (A7).

Ce se mai deschide din A7 în 2024?

„Se vor mai deschide, în scurt timp, Loturile 1, 2 și 3 ale sectorului de autostradă Buzău – Focșani (71,5 km). Este foarte posibilă deschiderea Loturilor 1 și 2 ale Autostrăzii Ploiești – Buzău (49,35 km), tot anul acesta”, a detaliat Pistol.

El a mai estimat că, dacă se menține același ritm, la finalul anului 2025, se va circula pe toată Autostrada Moldovei (319 km) de la Ploiești la Pașcani.

Tronsonul Ploiești – Buzău al A7 are următorii constructori: asocierea Pizzarotti – Retter (lotul 1 Dumbrava – Mizil), asocierea Coni – Trace (lotul 2 Mizil – Pietroasele) și asocierea Nurol – Makyol (lotul 3 Pietroasele – Buzău). Cele 10 loturi de la Buzău la Pașcani sunt construite de către grupul UMB, controlat de Dorinel Umbrărescu.