Autostrada Moldovei A7: UMB a trecut de 50% pe Focșani – Bacău și de 45% pe Bacău – Pașcani

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat miercuri progrese semnificative pe loturile Autostrăzii Moldovei A7. Acesta a menținut estimarea că în 2024 vor fi date în trafic 6,5 din cele 13 loturi ale A7 Ploiești - Pașcani, finanțate prin PNRR.
Anemona Andone - mie, 07 aug. 2024, 13:51
Autostrada Moldovei A7:  UMB a trecut de 50% pe Focșani - Bacău și de 45% pe Bacău - Pașcani

„Să luăm cele 10 loturi ale UMB-ului, care sunt de la Buzău până la Pașcani. Aici suntem undeva la o medie de 82% pe cele patru. Pe Focșani – Bacău sunt trei loturi, au trecut de 50%. De la Bacău la Pașcani sunt în jur de 45% ca și progres. Nu așa de bine este și progresul financiar. Ei au lucrat înainte și sunt în analiză multe facturi pentru a fi plătite”, a transmis șeful Transporturilor, aflat în vizită pe A7, împreună cu premierul Marcel Ciolacu.

umb a7

Potrivit lui Grindeanu, pe celelalte două loturi, între Ploiești – Buzău, lotul 2 Mizil – Pietroasele este undeva 88 – 89%, iar lotul 1, de la Dumbrava – Mizil este undeva la 80%.

„Șase loturi vor fi date în circulație în mod sigur anul acesta, cele două de la Ploiești la Buzău, cele patru Buzău – Focșani. Jumătate dintr-un lot între Focșani și Bacău, cel care ocolește Adjudul, este gata într-o proporție foarte mare”, a continuat șeful Transporturilor.

El a subliniat că din punct de vedere contractual doar patru loturi trebuiau să fie finalizate anul acesta, respectiv loturile 1 și 2 din Ploiești – Buzău și loturile 1 și 4 din Buzău – Focșani.

A7 Ploiești – Pașcani, finalizată integral în 2025?

Autostrada A7 Bacău – Pașcani (77,38 km) va fi dată în trafic în întregime anul viitor, potrivit lui Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

UMB construiește 10 loturi din cele 13 ale A7 Ploiești – Pașcani, finanțate prin PNRR. În 2024 ar urma să fie dați în trafic 148 de kilometri din Autostrada Moldovei, potrivit premierului Marcel Ciolacu.

Te-ar mai putea interesa și
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor privind un blocaj în aprovizionarea pe Marea Neagră
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor ...
Cotaţiile la grâu au înregistrat cel mai redus nivel din ultimele şase săptămâni, pe fondul atenuării temerilor privind problemele de aprovizionare din Marea Neagră, transmite Bloomberg,......
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, își continuă consolidarea în zona Ardealului ...
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit în şedinţa de marţi că proiectul de rectificare bugetară, care va fi una ...
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Primele utilaje au început lucrul pe Autostrada Sibiu – Făgăraș (A13), anunță marți reprezentanții Direcției Regionale ...