Autostrada Moldovei A7: Mega-podul peste râul Buzău va fi dat în circulație anul viitor – șeful CNAIR
„Lucrările evoluează foarte bine pe șantierul Autostrăzii Buzău – Focșani! În acest ritm, deschiderea în acest an a circulației pe toate cele 4 loturi (82,44 km) este din ce în ce mai sigură”, a transmis Pistol pe Facebook.
Potrivit lui, mobilizarea UMB este foarte bună și la podul peste râul Buzău, unde acum se fac lucrări de cofrare și de armare a plăcii. Cu toate acestea, podul peste râul Buzău „va fi dat în circulație anul viitor și va face legătura cu lotul 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău”, a menționat șeful CNAIR.
Întrebați cum se va deschide lotul 1 Buzău – Vadu Pașii anul acesta fără podul peste râul Buzău, reprezentanții CNAIR au răspuns: „descărcare provizorie în DN2”.
Podul peste râul Buzău (1,36 km), construit pe tronsonul 1 Buzău – Vadu Pașii al A7, va fi unul dintre cele mai lungi din țară.
Primele inaugurări pe A7
Primele inaugurări pe Autostrada Moldovei A7 vor avea loc anul acesta pe loturi construite de UMB, din tronsonul Buzău – Focșani, au spus în august pentru ECONOMICA.NET reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Buzău a transmis la rândul său informații despre stadiul lucrărilor pe primele trei din cele patru tronsoane ale A7 Buzău – Focșani.
Tronsonul 1 Buzău – Vadu Pașii (4,6 km.)
Tronsonul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat (30,8 km.)
Tronsonul 3 Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni (36,1 km.)
Durată contract: 26 de luni (execuție);
Valoare contract: 1,469,390,182 de lei; fără TVA;
Sursă de finanțare Programul Național De Redresare Și Reziliență (PNRR);
Ordin de începere: 10.02.2023;
Stadiu actual: 54%;
Termen deschidere contractual: 2025.