Autostrada Pitești-Curtea de Argeș ar putea fi deschisă parțial până la sfârșitul anului – Grindeanu VIDEO

Ministrul Trasporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat din nou azi că o parte din secțiunea 5 a autostrăzii Pitești-Sibiu, Pitești-Curtea de Argeș, ar putea fi deschisă în acest an, înainte de termenul contractual.
Economica.net - vin, 06 sept. 2024, 10:53
Autostrada Pitești-Curtea de Argeș ar putea fi deschisă parțial până la sfârșitul anului - Grindeanu VIDEO

“Iată ce a scris Grindeau pe pagina sa de facebook:

Progres bun pe Secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu-Pitești (A1)!

Am verificat astăzi activitatea pe șantierul acestei secțiuni, unde constructorul italian a ajuns la un progres fizic de 79%.

Din toți cei 30,35 km ai acestei secțiuni, cuprinse între Pitești și Curtea de Argeș, cele mai avansate lucrări sunt pe primii 16 km (între Nodul Băiculești și Nodul Bascov), pe care circulația ar putea fi deschisă anul acesta.

Termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor pe întreaga secțiune este 2025”

Ieri, Asociația Pro Infrastructura a estimat că o deschidere pațială a lotului Pitești-Curtea de Argeș, pe jumătate din distanță, este imposibilă în acest an, și a opinat că motivul ar fi disputele între constructorul italia WeBuild (Astaldi) și Guvern referitoare la podul de la Brăila, construit tot de Astaldi.

Iată ce a scris Asociația Pro Infrastructură pe facebook:

”Este clar: deși era posibilă o deschidere parțială în 2024 între nodurile Bascov și Mănicești, vreo 15 din totalul celor 30,35 kilometri ai Secțiunii 5 a Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești, nu vom avea nimic inaugurat în acest an.

La punctul critic rămas între Bascov și Mănicești, podul peste canalul Argeș de la Merișani, sunt în șantier doar aproximativ jumătate din grinzile metalice necesare și doar câteva sunt complet asamblate și gata de instalat. În iunie primeam promisiunea că până la sfârșit de iulie le vedem pe toate. E septembrie. Evident, după grinzi urmează predalele, armarea, suprabetonarea, finisajele.

Motivul „mobilizării” la această structură este simplu: WeBuild este la cuțite cu CNAIR și MT pe disputele cu podul suspendat de la Brăila și nu are niciun chef sau interes, ba dimpotrivă, să facă vreo concesie ori o favoare statului român sau cetățenilor cu o inaugurare parțială (sau totală) înainte de termen.

Concluzia: nimic în 2024. Și, dacă războiul WeBuild-autorități va continua în aceeași notă, cu siguranță nu vom circula pe autostradă între Pitești și Curtea de Argeș mai devreme de septembrie 2025, termenul contractual, deși o deschidere în primăvară încă este posibilă”.

Autostrada Sibiu – Pitești, cu o lungime de 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni, dintre care Secțiunea 1: Sibiu – Boița (13,17 km) a fost dată în trafic în decembrie 2022.

Te-ar mai putea interesa și
Trump scapă de o nouă tentativă de asasinat
Trump scapă de o nouă tentativă de asasinat
Poliţia federală americană FBI a anunţat duminică după-amiază că investighează "o presupusă tentativă de asasinat" care l-a vizat din nou pe Donald Trump, candidatul republican fiind "în......
Importurile de gaze au crescut cu aproape 5,9% în primele şapte luni din 2024. Producţia s-a majorat cu 1,3%
Importurile de gaze au crescut cu aproape 5,9% în primele şapte luni din 2024. Producţia s-a majorat cu 1,3%
România a importat, în primele şapte luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 1,013 milioane tone echivalent ...
Primetime Emmy 2024: Serialele TV „Shogun” şi „Hacks” au câştigat principalele trofee
Primetime Emmy 2024: Serialele TV „Shogun” şi „Hacks” au câştigat principalele trofee
Producţiile TV "Shogun" - care a obţinut un număr record de 18 premii - şi "Hacks" au câştigat principalele trofee ...
Cum se înțeleg regenerabilele cu rețeaua electrică: “Pentru un parc solar de 5 MW s-a cerut reconductorarea a 200 km de linie de înaltă tensiune, e de noaptea minții”
Cum se înțeleg regenerabilele cu rețeaua electrică: “Pentru un parc solar de 5 MW s-a cerut reconductorarea a 200 km ...
Reprezentanții industriei regeberabile spun că s-a ajuns la un punct critic în dezvoltarea proiectelor, iar una dintre ...