Autostrada Ploiești – Brașov: Prima vizită în teren a proiectantului Consitrans

22 03. 2021
vp

„Verificarea traseului și identificarea posibilelor constrângeri apărute în ultima perioada de timp sunt elemente necesare pentru ca noua investiție să se desfășoare în bune condiții. Astfel, scopul vizitei a fost de a analiza sectorul Ploiești-Comarnic pentru orice neregularități sau posibile impedimente, împreună cu reprezentanți ai prestatorului, Consitrans”, precizează reprezentanții CNAIR într-o postare cu imagini video a vizitei în teren.

Ionuț Urecheatu, responsabil de proiect din partea CNAIR, spune că de la elaborarea ultimului studiu de fezabilitate este foarte posibil ca pe teren să fi apărut constrângeri, investiții, fapt ce ar duce la blocarea acestui obiectiv. „Acesta este scopul vizitelor. Astăzi a fost efectuată o primă vizită, a fost analizat sectorul dintre Ploiești și Comarnic împreună cu reprezentanți ai prestatorului”, adaugă Urecheatu.

La rândul său, Petre Ene, responsabil de proiect din partea Consitrans, prezintă detalii privind construcția a două poduri de pe traseul autostrăzii din Valea Prahovei. „Ne aflăm la intersecția Autostrada Ploiești – Brașov cu DN72 (Ploiești – Târgoviște – n.r.). Aici va veni un pasaj suprateran care va traversa DN72”, spune reprezentantul Consitrans în înregistrarea cu prima vizită în teren.

Mai departe, acesta vorbește despre construcția unui mega-pod în apropiere de localitatea Breaza. „Aici vom avea un pod care va traversa și râul Prahova și cele două pasaje, unul de cale ferată dezafectat în momentul de față, și unul auto la Poiana Câmpina, și vom merge pe malul drept al Prahovei până la Breaza Nord unde vom avea un nod rutier cu Comarnic”, explică Petre Ene.

Citește și Ioniţă (CNAIR): Nu cred că vom vedea în execuţie, mai devreme de trei ani, Autostrada Ploieşti-Braşov

Pe 12 februarie 2021, CNAIR a semnat cu Consitrans SRL contractul pentru „Completare/Revizuire Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect Tehnic, pentru Autostrada Bucureşti – Braşov, tronson Ploieşti – Braşov”.

Studiul de Fezabilitate are în vedere o analiză multicriterială a variantelor de traseu, un studiu de trafic pentru o perioadă de perspectivă de 30 de ani şi investigaţii de teren (geotehnice, hidrologice, topografice, arheologice etc). Contractul va cuprinde şi o evaluare a impactului asupra mediului, o analiză cost-beneficiu şi realizarea unui model financiar al proiectului.