„Am aprobat astăzi indicatorii tehnici, adică investiția A7 Ploiești – Buzău. Acest moment va fi urmat imediat de pași concreți. Fiind un proiect care a fost pregătit în ultimii doi ani la stadiu de detaliu, cu proiect tehnic, cu partea de exproprieri, de relocări de utilități, vor fi lansate cât de curând avem exproprierile. Licitația pentru construcție va fi lansată până la sfârșitul lunii mai”, a spus Drulă.
El a precizat că tronsonul are 63 de kilometri și că planurile Guvernului prevăd construcția acestuia prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Autostrada Ploiești – Buzău va fi realizată în trei ani iar construcția sa va costa 4,68 miliarde de lei inclusiv TVA, potrivit indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, publicați pe site-ul Ministerul Transporturilor.
De asemenea, pe traseul Autostrăzii Ploiești – Buzău sunt prevăzute 6 noduri rutiere:
În plus, Autostrada Ploiești – Brașov va avea și 4 spații pentru servicii, respectiv:
Sunt propuse 65 de zone cu perdele forestiere de protecţie antiînzăpezire pe partea stângă a autostrăzii între km 0+200 – km 63+250, pe o lungime totală de 60.821 m, zonele de amplasament s-au stabilit ca urmare a analizării informaţiilor specifice de la staţiile meteorologice Ploiești și Buzău, din ultimii 10 ani.
Tronsonul Ploiești – Buzău din viitoarea autostradă care va lega Capitala de Moldova ar putea fi scos la licitație pentru construcție în luna mai, a declarat și în ianuarie ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Acest tronson ar trebui finalizat până în 2024, poate chiar la sfârșitul anului 2023, estima atunci Drulă.