Autostrada Ploiești – Buzău: Primul contract va fi semnat marți – Grindeanu

Contractul pentru lotul 2 Mizil - Pietroasele din Autostrada Ploiești - Buzău va fi semnat marți, 7 iunie, a anunțat vineri ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că oferta desemnată câștigătoare pe acest lot este cea a asocierii româno - bulgare Coni - Trace.
Anemona Andone - vin, 03 iun. 2022, 18:40
Autostrada Ploiești - Buzău: Primul contract va fi semnat marți - Grindeanu

„În total, de la Ploiești la Pașcani sunt 13 loturi. Primul tronson, Ploiești – Buzău, săptămâna viitoare, marți, semnăm primul contract. Probabil până la finalul săptămânii viitoare sau începutul săptămânii celeilalte, se semnează al doilea contract”, a spus Grindeanu vineri la Timișoara.

Amintim că pentru lotul 2 Mizil – Pietroasele, a fost desemnată câștigătoare oferta Coni – Trace, iar lotul 1 Dumbrava – Mizil a fost câștigat de asocierea Pizzarotti – Retter.

„Suntem în perioada în care CNAIR-ul a desemnat câștigătorii, iar firmele câștigătoare trebuie să aducă documentația conform legii, astfel încât să fie semnate contractele”, a explicat șeful Transporturilor.

Legat de lotul 3, Pietroasele – Buzău, unde s-a ajuns cu contestațiile la Curtea de Apel București, Grindeanu s-a arătat optimist că, fiind termene scurte, va fi pronunțată rapid o decizie, astfel încât indiferent care va fi aceasta, se va ajunge rapid la semnare.

„Pe Buzău – Focșani, au fost depuse 28 de oferte pentru toate cele patru loturi, sunt în perioada de evaluare și toată această perioadă se va încheia în săptămânile viitoare”, a mai spus Grindeanu.

El a subliniat că speră ca aceasta perioadă de evaluare să fie cât mai scurtă.

„De la Ploiești la Pașcani, ținta pe care am dat-o CNAIR-ului este ca până la sfârșitul anului să fie semnate contractele pe toate cele 13 loturi„, a mai spus Grindeanu.

Acesta a menționat că pe A7 este vorba doar de execuție, adică după ce s-a semnat contractul, se predă amplasamentul și pot începe lucrările.

Pe 15 martie 2022, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că au fost desemnați constructorii pentru încă un lot al autostrăzii Ploiești – Buzău, finanțată prin PNRR. Era vorba de lotul Mizil – Pietroasele, pentru care oferta asocierii româno – bulgare Coni – Trace se situează pe primul loc.

Contractul în valoare de 1,25 miliarde de lei fără TVA prevede inclusiv construcția a 20 de poduri.

Autostrada Ploiești – Buzău, cu o lungime de 63,25 de km, este primul tronson al A7.

În septembrie 2021, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit în total 39 de oferte la licitația pentru construirea celor trei loturi ale tronsonului Ploiești – Buzău din Autostrada Moldovei (A7).

 

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...