Cei cinci operatori economici care au depus oferte la termenul limită sunt următorii:
– PORR CONSTRUCT SRL
– WEBUILD SPA – MILANO
– KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S.
– MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S.
– MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI
Câștigătorul acestui contract va avea la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția celor 14,25 km ai tronsonului 1.
Contractul finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile are o valoare estimată de aproximativ două miliarde de lei fără TVA.
Acest tronson va lega Avrig – Mârșa (DJ105G) de Autostrada Sibiu – Pitești, la Boița.
„Sper ca la finalul acestui an să avem semnate contracte de proiectare și execuție a lucrărilor pe toată lungimea autostrăzii Sibiu – Făgăraș”, a transmis șeful CNAIR.
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a subliniat că au fost depuse astfel oferte pentru construcția întregii Autostrăzi Sibiu – Făgăraș (68,31 km).
„Astăzi au fost depuse 5 oferte pentru proiectarea și execuția Tronsonului 1 al Autostrăzii Sibiu-Fagăraș (ultimul din cele 4 tronsoane) de către firme din Turcia, Italia, precum și de către filiala din România a unei firme austriece.
În lungime de 14,25 km, acest tronson va face legătura între Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) și Avrig – Mârșa (DJ105G)”, a detaliat Grindeanu.
Întregul proiect de autostradă este finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile.
„În acest moment sunt în total în evaluare, pentru toate cele 4 tronsoane, 21 de oferte”, a precizat șeful Transporturilor.
Sectorul de autostradă Sibiu – Făgăraș are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului rutier pe direcţia Coridorului IV Pan European și face parte din proiectul mai amplu pentru conectarea infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive (Intercoridorul Moldova – Transilvania).