Update: Autostrada Sibiu – Făgăraș: Până la finalul anului 2027 trebuie să fie puși în circulație toți cei 68 de kilometri – Grindeanu

Până la finalul anului 2027 trebuie să fie puși în circulație toți cei 68 de kilometri ai Autostrăzii Sibiu - Făgăraș (A13), a transmis vineri ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, cu ocazia semnării contractelor pentru tronsoanele 1 și 2 cu turcii de la Makyol.
Anemona Andone - vin, 24 nov. 2023, 12:43
Update: Autostrada Sibiu - Făgăraș: Până la finalul anului 2027 trebuie să fie puși în circulație toți cei 68 de kilometri - Grindeanu

Tronsonul 1 (Boița – Avrig – Mârșa) are o lungime de 14,25 km, o valoare de 1,89 miliarde lei (fără TVA) și va asigura descărcarea în Autostrada Sibiu – Pitești (A1).

Tronsonul 2 (Mârșa – Arpașu de Jos) are o lungime de 19,92 km și o valoare de 1,54 miliarde de lei (fără TVA).

„Ambele tronsoane trebuie să fie construite în 48 de luni (12 luni proiectare, 36 de luni execuție)”, a precizat Grindeanu.

Ministrul a adăugat că același antreprenor turc construiește tronsoanele 3 (Arpașu de Jos – Sâmbăta de Sus) cu o lungime de 17,61 km și 4 (Sâmbăta de Sus – Municipiul Făgăraș) în lungime de 16,26 km ale acestei autostrăzi dar și un drum de legatură cu DN1, în lungime de 5,6 km.

Vineri au fost în total trei contracte pentru construcția a peste 60 de km de autostradă în zona Transilvaniei.

Celălalt contract semnat vineri este cel pentru proiectarea și execuția secțiunii Suplacu de Barcău – Chiribiș (26,35 km) a Autostrăzii Transilvania (A3).

Constructorul român Construcții Erbașu are la dispoziție 884,12 milioane de lei (fără TVA) și 24 de luni (șase luni proiectare, 18 luni execuție) pentru finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației pe această secțiune de autostradă.

Update: „Acum în sfârşit s-a semnat şi al 3-lea contract. Îmi spunea domnul Erbaşu că e aşa o epopee de vreo șase ani, de când s-a început prima dată această licitaţie. În sfârşit am ajuns aproape de final, fiindcă aşa cum bine ştiţi, acest contract este cu clauză suspensivă, dar eu sunt absolut optimist că lucrurile vor merge în direcţia potrivită şi în sfârşit, parte din acea celebră autostradă, cum era, Bechtel. Că acolo e şi un viaduct, de la Suplacu de Barcău la Chiribiş, peste un lac. În sfârşit, intră într-o zonă constructivă după 20 de ani. Suma totală a acestor trei proiecte destul de mare. Cea de la Suplacu de Barcău e undeva aproape de 900 de milioane. Celelalte două 1,9 miliarde şi 1,5 miliarde fără TVA”, a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

La rândul său, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a scris vineri, pe pagina sa de Facebook, că secţiunea Suplacu de Barcău – Chiribiş, în lungime de 26,35 km, va fi construită de un antreprenor român, Construcţii Erbaşu SA, care trebuie să finalizeze proiectarea şi execuţia acestei secţiuni din autostrada Transilvania în maximum doi ani de la emiterea ordinului de începere, relatează Agerpres.

 

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Stay Fit Gym deschide al 47-lea centru de fitness și devine cea mai mare rețea din România și Europa de Est
Stay Fit Gym deschide al 47-lea centru de fitness și devine cea mai mare rețea din România și Europa de Est
Stay Fit Gym, rețeaua de fitness cu cea mai mare acoperire la nivel de orașe din România, anunță deschiderea unui nou centru de fitness, în București, în cartierul Rahova. Odată cu această......
Guvernul a prelungit până la 19 decembrie termenul de aplicare a amnistiei fiscale
Guvernul a prelungit până la 19 decembrie termenul de aplicare a amnistiei fiscale
Termenul pentru aplicarea amnistiei fiscale a fost prelungit până la data de 19 decembrie 2024, dar termenul limită pentru ...
Sancțiuni mai blânde pentru erori în raportarea RO e-Transport la primele abateri, începând din 21 noiembrie 2024
Sancțiuni mai blânde pentru erori în raportarea RO e-Transport la primele abateri, începând din 21 noiembrie 2024
Regimul sancțiunilor aplicabile pentru nerespectarea obligațiilor de raportare aferente sistemului RO e-Transport a fost ...
Burduja: Guvernul a adoptat, pentru prima dată în ultimii 17 ani, Strategia Energetică a României
Burduja: Guvernul a adoptat, pentru prima dată în ultimii 17 ani, Strategia Energetică a României
Ministerul Energiei a reuşit să promoveze joi, în Guvern, după aproximativ un an de consultări, de muncă voluntară, ...