Autostrada Sibiu – Pitești: a fost avizat proiectul tehnic pentru secțiunea 1. Urmează autorizația de construire

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au avizat, în cadrul Consiliului Tehnico-Economic (CTE) de la nivelul companiei, proiectul tehnic pentru secțiunea 1 a autostrăzii Sibiu–Pitești (Sibiu – Boița), a anunțat luni Ministerul Transporturilor.
Economica.net - lun, 02 mart. 2020, 16:42
Autostrada Sibiu - Pitești: a fost avizat proiectul tehnic pentru secțiunea 1. Urmează autorizația de construire

Contractul de proiectare și execuție, cu o valoare de 612,65 milioane de lei, fără TVA a fost semnat în aprilie 2019 cu austriecii de la Porr Construct SRL.

Durata contractului prevede 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție. După etapa avizării proiectului tehnic urmează ca antreprenorul să depună documentația necesară obținerii autorizației de construire, emisă de către Ministerul Transporturilor.

Surse oficiale estimau anterior pentru ECONOMICA.NET că autorizația de construire urma să fie emisă în luna februarie.

Până la obținerea autorizației de construire, austriecii de la Porr au intrat în teren încă de anul trecut pentru efectuarea lucrărilor premergătoare.

Totodată, CNAIR a semnat luni, 2 martie 2020, cu antreprenorul Tirrena Scavi contractul pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a DN Centura București, sectorul DN2 ( E85, Km 12+300) – A2 (Km 23+750). Valoarea de semnare a contractului este de 235.747.292,70 Lei fără TVA, sursa de finanțare fiind Fondul de Coeziune în cofinanțare cu Bugetul de Stat.

Obiectivul principal al acestui proiect este modernizarea a 11,524 km din centura rutieră a municipiului București, sector DN 2 (km 12+300) – A2 (km 23+750), constând în principal în sporirea capacității de circulație de la 2 benzi la 4 benzi de circulație (câte două pe sens) și eliminarea unor intersecții la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi precum și reabilitarea pasajelor si a podurilor existente pe acest sector de drum național.

Durata contractului este de 75 de luni si cuprinde: 15 luni perioada de execuție și minim 60 luni perioada de notificare a defecțiunilor.

În privința Autostrăzii Transilvania, documentația pentru secțiunea 3B5 Nușfalău–Suplacu de Barcău a fost validată de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice, iar termenul de depunere a ofertelor este de 09.03.3020. Valoarea estimată a contractului pentru proiectarea și execuția a 13,55km de autostrada este de 395,72 milioane lei, mai spun reprezentanții MT.

Te-ar mai putea interesa și
Schimbările climatice afectează populațiile de crustacee cu coaja delicată din Galicia
Schimbările climatice afectează populațiile de crustacee cu coaja delicată din Galicia
Pe stâncile abrupte de pe coasta de nord-vest a Spaniei, pescarii îmbrăcaţi în combinezoane impermeabile evită valurile în timp ce culeg crustacee cu coaja delicată, o delicatesă de Crăciun......
Țara europeană membră NATO ce reintroduce armata obligatorie. E aproape de noi
Țara europeană membră NATO ce reintroduce armata obligatorie. E aproape de noi
Ministerul Apărării din Croaţia, ţară membră NATO din 2009, a anunţat marţi că va demara în ianuarie anul viitor ...
Un avion de pasageri s-a prăbușit în Kazahstan
Un avion de pasageri s-a prăbușit în Kazahstan
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în apropierea oraşului Aktau din Kazahstan, au anunţat miercuri agenţiile de presă ...
Atac rus asupra Krivoi Rog, orașul natal al lui Zelinski. Un mort si 14 răniți
Atac rus asupra Krivoi Rog, orașul natal al lui Zelinski. Un mort si 14 răniți
Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte 14 rănite marţi într-un atac rus asupra Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui ...