Autostrada Sibiu – Pitești: Prima grindă a mega-viaductului de la Boița este transportată către șantier VIDEO

27 03. 2025
a1 sibiu boita

 

Asocierea de constructori turci (Mapa – Cengiz) produce aceste grinzi în propria fabrică, menționează șeful CNAIR.

Potrivit lui, pentru toate structurile de pe secțiunea 2 (Boița – Cornetu) vor fi produse 1059 de grinzi de beton cu lungimi cuprinse intre 32.3 m și 40 m.

7 tuneluri pe secțiunea 2 din Autostrada Sibiu – Pitești

Luna trecută, șeful CNAIR anunța fabricarea primelor două grinzi pentru șantierul secțiunii 2 din Autostrada Sibiu -Pitești, în unitatea de producție deschisă de asocierea Mapa – Cengiz la Sibiu.

Pistol mai spunea că pe traseul secțiunii de autostradă Boița – Cornetu, în lungime de 31,33 km, urmează să fie construite:

– 24 de viaducte,
– 24 de poduri,
– 1 ecoduct,
– 7 tuneluri

Lucrările la viaductul Boița de pe lotul 2 al Autostrăzii Sibiu – Pitești (A1) au început în august 2024, după cum anunța atunci Cristian Pistol.

Asocierea de antreprenori turci (Mapa – Cengiz) adusese prima foreză de mare capacitate și începuse forajele pentru fundațiile primilor piloți ai viaductului Boița, care va avea o lungime de aproximativ 650 m, detalia șeful CNAIR.

Secțiunea Boița – Cornetu face parte din sectorul montan al autostrăzii Sibiu – Pitești, alături de secțiunea 3 (Cornetu – Tigveni), care are o lungime de 37,4 km.

Cele două secțiuni au cel mai dificil grad tehnic de execuție din întregul proiect al autostrăzii Sibiu – Pitești, mai spune șeful CNAIR.

Secțiunea 2 Boița – Cornetu (31,33 km)
Antreprenor: Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret AS – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret AS;
Durată contract: 68 de luni (18 luni proiectare, 50 de luni execuție);
Valoarea contract: 4,250 miliarde de lei, fără TVA;
Sursă de finanțare: Programul Transport (PT);
Termen deschidere: 2028.