Autostrada Sibiu – Pitești: A fost prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru cel mai scump lot, peste Carpați

A fost prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 a Autostrăzii Sibiu- Pitești, a anunțat marți Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Termenul inițial era 25 august, însă între timp procedura pentru cel mai mare contract de autostradă a fost suspendată, din cauza unei contestații.
Anemona Andone - mar, 09 nov. 2021, 14:14
Autostrada Sibiu - Pitești: A fost prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru cel mai scump lot, peste Carpați

„CNAIR SA a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru procedura de achiziție publică Proiectare si executie „Autostrada Sibiu – Pitești, Sectiunea 3: Cornetu – Tigveni”, până la data de 20 ianuarie 2022, ora 15.00″, se arată într-un comunicat emis marți de CNAIR.

Această decizie va permite ca perioada pentru depunerea ofertelor să fie proporţională cu volumul de informaţii suplimentare care vor fi aduse la cunostință operatorilor economici prin Clarificările care urmează să fie publicate.

De asemenea, prin această prelungire, CNAIR SA are în vedere asigurarea unei competitivități și a unei maturități a ofertelor ce vor fi depuse, raportat la complexitatea obiectivului de investiție.

Noul termen de depunere a ofertelor a fost stabilit având în vedere faptul că informările privind rezultatul etapei de preselecție au fost comunicate în data de 1 iulie 2021, iar termenul inițial a fost stabilit pentru data de 25 august 2021, mai spun reprezentanții CNAIR.

ECONOMICA.NET a relatat încă de săptămâna trecută că procedura pentru cel mai mare contract de autostradă poate fi deblocată, după mai multe luni de suspendare. Curtea de Apel București a admis pe 2 noiembrie recursul Astaldi, astfel că firma italiană rămâne în cursa pentru secțiunea 3 din Autostrada Sibiu – Pitești.

Constructorul italian (locul 6) risca să fie scos din cursă dacă nu ataca decizia din 17 august a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) prin care fusese admisă parțial contestația turcilor de la Kolin. Constructorul din țara semilunei depusese pe 12 iulie  contestație la CNSC din cauză că nu fusese selectat printre cei șase candidați invitați să depună ofertă mai departe.

Amintim că în cadrul licitației restrânse pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești, șase din 15 candidați sunt invitați să depună ofertă în următoarea etapă a procedurii.

Candidații care au fost aleși sa depună oferte, în ordinea punctajului obținut:

1. Asocierea MAKYOL INSAAT + OZALTIN INSAAT
2. Asocierea MAPA INSAAT + CENGIZ INSAAT
3. Asocierea AKTOR + RIZZANI DE ECCHER
4. Asocierea STRABAG + ACCIONA CONSTRUCCION
5. IMPRESA PIZZAROTTI
6. Asocierea ASTALDI SPA + TANCRAD SRL

Pe 27 noiembrie 2020 au fost depuse 15 candidaturi la licitația restrânsă privind proiectarea și construirea secțiunii 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești.

CNAIR a publicat pe 23 septembrie 2020 anunțul de licitație pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești. Cu o valoare estimată cuprinsă între 5,3 miliarde de lei și 5,8 miliarde de lei , acest tronson de munte reprezintă cel mai mare contract pus la bătaie de Transporturi.

Secțiunea 3 Cornetu – Tigveni va avea o lungime de 37,4 kilometri și se va întinde de la km 44+500 până la km 81+900. Alături de secțiunea 2, acest lot este unul dintre cele mai dificile din autostrada care va uni Muntenia de Ardeal, întrucât va fi construit în zona de munte. Durata contractului este de 133 de luni (peste 11 ani) și cuprinde: 14 luni perioada de proiectare, 59 luni perioada de execuție și 60 luni perioada de garanție a lucrărilor, conform anunțului din SEAP.

Durata contractului poate varia în funcție de perioada de garanție a lucrărilor, precum și în funcție de durata de execuție a contractului ofertată de operatorul economic desemnat câștigător. Astfel, într-un comunicat CNAIR se menționează că termenul de finalizare prevăzut este 12 luni proiectare și 45 de luni execuție conform factorilor de evaluare din Documentația de Atribuire.

Această secțiune conține:

· Tunel cu două galerii independente în lungime de 1,7 km/ galerie

· Nod rutier Cornetu și Nod rutier Văleni

· Ecoduct în zona localității Călinești

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.

Te-ar mai putea interesa și
De ce a semnat OMV Petrom cu nemții de la Uniper contractul de vânzare a gazelor din Marea Neagră
De ce a semnat OMV Petrom cu nemții de la Uniper contractul de vânzare a gazelor din Marea Neagră
OMV Petrom, unul dintre titularii blocului Neptun Deep din Marea Neagră românească, alături de compania de stat Romgaz, spune că practica de a contracta în avans gazele care urmează să fie......
Credit Europe Bank SA a finalizat procesul de fuziune cu banca-mamă
Credit Europe Bank SA a finalizat procesul de fuziune cu banca-mamă
Credit Europe Bank (România) SA a finalizat procesul de fuziune cu banca-mamă Credit Europe Bank NV, iar începând cu ...
Deși prețurile locuințelor din România nu au crescut în ritmul din alte țări estice, chiriile rămân mai accesibile
Deși prețurile locuințelor din România nu au crescut în ritmul din alte țări estice, chiriile rămân mai accesibile
Creșterea salariilor medii într-un ritm mai rapid decât majorarea prețurilor a îmbunătățit accesibilitatea locuințelor ...
Ce preţuri vor plăti români pentru energie electrică şi gaze după 1 aprilie 2025 – Trei scenarii pentru facturile populației (AEI)
Ce preţuri vor plăti români pentru energie electrică şi gaze după 1 aprilie 2025 – Trei scenarii pentru facturile ...
Anul 2025, pe lângă multiplele schimbări fiscale şi creşteri de taxe, vine şi cu întrebări referitoare la preţurile ...