Autostrada Sibiu – Pitești: Contractul pentru secțiunea 3 peste Carpați poate fi semnat. A fost respinsă contestația Strabag

Undă verde pentru semnarea celui mai mare contract de autostradă. Contestația Strabag a fost respinsă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Amintim că pentru secțiunea 3 Cornetu - Tigveni (37,4 km) din Autostrada Sibiu - Pitești a fost declarată câștigătoare oferta asocierii WeBuild - Tancrad.
Anemona Andone - joi, 07 iul. 2022, 20:28
Autostrada Sibiu - Pitești: Contractul pentru secțiunea 3 peste Carpați poate fi semnat. A fost respinsă contestația Strabag

CNSC a respins joi, 7 iulie 2022, contestația Strabag în cadrul licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești (A1).

Astfel, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ar putea demara procedurile pentru semnarea celui mai mare contract de autostradă.

Pe 12 mai, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat căștigătoare oferta asocierii italo – române Astaldi/WeBuild – Tancrad pentru secțiunea 3 Cornetu – Tigveni (37,4 km) din Autostrada Sibiu – Pitești. Amintim că în cursa pentru cel mai mare contract de autostradă din România rămăseseră trei ofertanți.

Potrivit unor date publicate pe forumul Asociației Pro Infrastructură, oferta WeBuild a fost singura sub valoarea estimată a contractului, celelalte două depășind pragul anticipat de CNAIR.

1) ASTALDI / WEBUILD + TANCRAD: 5,323 de miliarde de lei fără TVA ( 99,98%)
2) STRABAG + ACCIONA: 5,93 de miliarde de lei fără TVA (111,37%)
3) MAKYOL + OZALTIN + GULERMAK: 6,08 miliarde  de lei fără TVA (114,18%)

Parte a tronsonului care traversează Carpații, secțiunea Cornetu – Tigveni are o lungime de 37,4 km:

– Perioada contractuală de proiectare este de 12 luni
– Perioada pentru construcție este de 45 de luni.

Mai clar: lucrările trebuie să fie finalizate în 4 ani și 9 luni, a precizat pe 12 mai Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Potrivit lui, asocierea italiano -r omână care a fost desemnată câștigatoare pentru acest contract (finanțat din fonduri europene), cu suma de 5,32 de miliarde de lei (fără TVA), trebuie să construiască pe traseul Secțiunii 3:
– 95 de poduri și pasaje
– 1 tunel cu două galerii independente (în lungime de 1,7 km fiecare galerie)
– 1 Nod rutier la Cornetu
– 1 Nod rutier la Văleni
– 1 Ecoduct în zona localității Călinești

Autostrada Sibiu – Piteşti, cu o lungime de peste 122 de km, este împărțită în cinci secțiuni, dintre care 4 au deja contracte semnate:

Secțiunea 1: Sibiu – Boița (14,15 km), se află în execuție și are ca termen contractual de finalizare anul 2023.

Secțiunea 2: Boița – Cornetu (31,33 km), se află în faza de proiectare. Termenul contractual pentru finalizarea acestei secțiuni (parte a Tronsonului care traversează munții) este 2027.

Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș (9,86 km) se află în etapa de proiectare și trebuie finalizată în anul 2027, potrivit contractului.

Secțiunea 5: Curtea de Argeș – Pitești (30,35 km) este în faza de execuție și trebuie finalizată în anul 2025.

Autostrada Sibiu-Pitești, parte a Coridorului 4 Paneuropean (Rin-Dunăre) va conecta Centrul şi Vestul României cu reţeaua europeană de autostrăzi.

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Ciolacu a arătat facturi aproape ilizibile, dar cu antet Nordis Travel pentru a demonstra că și-a plătit singur vacanțele
Marcel Ciolacu a arătat facturi aproape ilizibile, dar cu antet Nordis Travel pentru a demonstra că și-a plătit singur ...
Marcel Ciolacu a venit ieri cu explicaţii şi cu dovezi privind zborurile în străinătate cu aeronava Nordis, afirmând că toate acele cheltuieli au fost făcute din banii săi personali, însă......
Jenate de sancțiuni, companiile ruse au început să folosească criptomonede
Jenate de sancțiuni, companiile ruse au început să folosească criptomonede
Companiile ruse au început să folosească criptomonede în plăți internaționale în urma modificărilor legislative ...
Cum poți scoate profit maxim folosind servicii uzuale oferite de toate băncile din România
Cum poți scoate profit maxim folosind servicii uzuale oferite de toate băncile din România
Șeful direcției Business din ING Bank, Florin Ilie, arată că anumite servicii bancare sunt subutilizate de firme si asta ...
Vești proaste de Sărbători. Vine criza cea mare, avem cel mai mare deficit din lume: România va fi mai rău decât Grecia. Bugetul este o ficțiune, o vrăjeală, nici nu știm cât este gaura!
Vești proaste de Sărbători. Vine criza cea mare, avem cel mai mare deficit din lume: România va fi mai rău decât Grecia. ...
Profesorul de economie Bogdan Glăvan, adept militant al piețelor libere, spune că România se apropie de o criză foarte ...