Autostrada Sibiu – Pitești: „Momentul epocal” al depunerii ofertelor pentru secțiunea 2, peste Carpați, amânat până pe 30 septembrie

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru procedura de achiziție publică Proiectare și Execuție “Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2: Boița – Cornetu”, până la data de 30 septembrie 2021. Anterior, fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă anunța că "momentul epocal" pentru tronsonul peste Carpați urma să aibă loc pe 20 septembrie.
Anemona Andone - lun, 20 sept. 2021, 13:16
Autostrada Sibiu - Pitești:
„Menţionăm că această prelungire s-a acordat ca urmare a solicitărilor primite cu privire la decalarea termenului pentru depunerea ofertelor, astfel încât aceasta să fie proporţională cu volumul de informaţii suplimentare aduse deja la cunoștintă operatorilor economici prin clarificările publicate. De asemenea, prin aceasta prelungire, CNAIR are în vedere asigurarea unei competitivități și a unei maturități a ofertelor ce vor fi depuse raportat la complexitatea obiectivului de investitie.  Noul termen pentru depunerea ofertelor este 30.09.2021, ora 15:00”, se arată în anunțul publicat luni de CNAIR.
Pe 7 septembrie, la momentul prezentării bilanțului celor opt luni de mandat, fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă anunța ca sigură data de 20 septembrie pentru depunerea ofertelor pentru constuirea tronsonului de munte.
„Rămâne, nu se mai schimbă. Pe 20 septembrie, moment epocal pentru România, vom avea în sfârșit oferte depuse ferm pentru autostrada care traversează munții, pentru construcție”,  a zis atunci Cătălin Drulă cu privire la secțiunea 2 a Autostrăzii Sibiu – Pitești (A1).
Pe 23 iulie, CNAIR a publicat lista celor șase candidați care s-au calificat să meargă mai departe în cursa pentru proiectarea și construirea Secțiunii 2 Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești. Inițial, în cursa pentru acest lot peste Carpați au intrat 11 candidați.
CNAIR SA a calificat, în urma aplicării criteriilor de selecție, conform algoritmului de calcul aferent Criteriilor de selecție nr. 1-5, următoarele candidaturi pe primele 6 locuri:
1. ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.
3. ASOCIEREA AKTOR S.A. – RIZZANI DE ECCHER S.p.A.
4. ASOCIEREA STRABAG SRL – ACCIONA CONSTRUCCION SA
5. IMPRESA PIZZAROTTI & C S.p.A.
6. ASTALDI SPA

Amintim că până la termenul limită din 16 februarie 2021, au fost depuse 11 candidaturi pentru tronsonul de peste 31 de kilometri cuprins între Boița și Cornetu, ultimul din cele cinci din Autostrada Sibiu – Pitești care a fost scos la licitație.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 8 decembrie 2020 licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Proiectare și Execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2: Boița – Cornetu”, în lungime de 31,33 km.

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 4,63 miliarde de lei și 5,27 miliarde de lei, fără TVA. Durata contractului este de 148 luni și cuprinde: 24 luni perioada de proiectare, 64 luni perioada de execuție și 60 luni perioada de garanție a lucrărilor.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română va avea pentru prima dată un reprezentant oficial în cadrul UPU
Poșta Română va avea pentru prima dată un reprezentant oficial în cadrul UPU
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) are pentru prima dată un reprezentant oficial desemnat în cadrul Biroului Internaţional al Uniunii Poştale Universale (UPU), această nominalizare......
Ce a spus președintele Austriei despre activitatea OMV din România și despre gazele din Marea Neagră
Ce a spus președintele Austriei despre activitatea OMV din România și despre gazele din Marea Neagră
Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a spus, la conferința de presă comună cu președintele Nicușor Dan, ...
Explozia prosumatorilor: micile instalații fotovoltaice înseamnă acum dublul centralei nucelare de la Cernavodă și cât termocentralele pe gaze sau cărbune. Se va opri aici?
Explozia prosumatorilor: micile instalații fotovoltaice înseamnă acum dublul centralei nucelare de la Cernavodă și cât ...
Numărul prosumatorilor și capacitatea instalată au continuat să crească, cu un ritm de circa 9.000 de noi instalații ...
Compania de stat Nuclearelectrica ia un împrumut uriaș, de peste jumătate de miliard de euro, pentru retehnologizarea unității 1 a centralei nucleare Cernavodă. Aranjor este gigantul american JP Morgan
Compania de stat Nuclearelectrica ia un împrumut uriaș, de peste jumătate de miliard de euro, pentru retehnologizarea ...
Nuclearelectrica a informat acționarii despre intenția de a contracta un credit de 540 de milioane de euro de la un sindicat ...