Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a ajuns la un stadiu de peste 43% pe secțiunea 4. Au fost excavați peste 1.400 de metri din tunelul Momaia

Evoluție foarte bună pe șantierul Secțiunii 4 (Tigveni - Curtea de Argeș) din Autostrada Sibiu - Pitești, anunță vineri ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Potrivit lui, pe cei 9,86 km, constructorul austriac Porr a ajuns la un stadiu fizic al lucrărilor de peste 43%.
Anemona Andone - vin, 05 iul. 2024, 12:05
Autostrada Sibiu - Pitești: Porr a ajuns la un stadiu de peste 43% pe secțiunea 4. Au fost excavați peste 1.400 de metri din tunelul Momaia

porr

Porr Construct a mobilizat pe acest șantier 500 de muncitori și 200 de utilaje, care lucrează la:
– terasamente
– consolidări
– structuri
– un tunel.

Contractul cu o valoare 1,67 de miliarde de lei (fără TVA) – finanțat prin PT- trebuie finalizat cel târziu în anul 2027, precizează șeful Transporturilor pe pagina proprie de Facebook.

Ministrul Transporturilor a ținut să felicite constructorul austriac, declarând că este unul dintre cei mai buni contructori din România în acest moment.

„Nu doar că își fac treaba, ci devansează lucrările așa cum au făcut-o pe Sibiu – Boița”, a subliniat Grindeanu.

Porr a excavat peste 50% din primul tunel veritabil de autostradă din România

Cea mai complexă lucrare de pe acest sector de autostradă este tunelul Momaia (1,35 km), format din două galerii, la care Porr a forat, până în prezent, 760,5 m pe calea 1 și 651,2 m pe calea 2.

După finalizarea lucrărilor pe toate cele 4 secțiuni aflate acum în execuție, cel mai târziu în 2028 (cele două secțiuni montane), autostrada Sibiu – Pitești (parte din A1) va avea 122 km, estimează șeful Transporturilor.

Pe 13,17 km, între Sibiu și Boița se circulă deja din luna decembrie 2022.

La ora actuală mai este în lucru secțiunea 5 (Curtea de Argeș – Pitești) în lungime de 30,35 km, iar secțiunea 2 (Boița – Cornetu), în lungime de 31,33 de km, a intrat sectorizat în execuție.

Secțiunea 3 (Cornetu – Tigveni) în lungime de 37,4 km, este acum în faza de proiectare și anul acesta trebuie de asemenea să intre de asemenea în faza de construcție.

Secțiunea 4 a A1 Sibiu – Pitești, gata în 2026?

Potrivit Asociației Pro Infrastructură (API), la acest tunel Porr lucrează nonstop, 24/24, 7 zile din 7, cu o echipă de experți din 11 țări condusă de un inginer cu 40 de ani de experiență în execuția de tuneluri.

„Sunt șanse bune să circulăm pe aici în decembrie 2026, puțin înainte de termenul contractual martie 2027″, anticipează reprezentații API.

Contractul pentru proiectarea și execuția acestei secțiuni a fost semnat în noiembrie 2021, cu o valoarea de 1,6 miliarde de lei fără TVA și o durată de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare și 44 luni perioada de execuție a lucrărilor. Astfel, conform contractului, lucrările trebuie finalizate în 2027.

Autostrada Sibiu – Pitești, secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș
Antreprenor: PORR Construct SRL;
Lungime: 9,86 km.;
Durată contract: 60 de luni (16 luni proiectare, 44 de luni execuție);
Valoare contract: 1,678 miliarde de lei, fără TVA;
Sursă de finanțare: Programul Transport (PT);
Stadiu actual: 43%;
Termen contractual deschidere: 2027.

Te-ar mai putea interesa și
Contabilii şi economiştii au plecat în marş spre Ministerul Finanţelor, după discuţiile de la Guvern
Contabilii şi economiştii au plecat în marş spre Ministerul Finanţelor, după discuţiile de la Guvern
Contabilii şi economiştii au plecat în marş spre Ministerul Finanţelor, după ce o delegaţie a protestatarilor a ieşit de la discuţiile avute cu reprezentanţii Guvernului....
NATO va avea nevoie de încă 35-50 de brigăzi pentru transpunerea noilor planuri de apărare – sursă
NATO va avea nevoie de încă 35-50 de brigăzi pentru transpunerea noilor planuri de apărare – sursă
NATO va avea nevoie de încă 35-50 de brigăzi pentru a-şi realiza în întregime noile planuri de apărare concepute pentru ...
2024 ar putea fi cel mai fierbinte an înregistrat vreodată după ce iunie a doborât recordul de căldură
2024 ar putea fi cel mai fierbinte an înregistrat vreodată după ce iunie a doborât recordul de căldură
Luna trecută a fost cea mai călduroasă lună iunie din istorie, a afirmat luni serviciul Uniunii Europene pentru monitorizarea ...
Moneda euro este în scădere după al doilea tur al alegerilor legislative din Franţa
Moneda euro este în scădere după al doilea tur al alegerilor legislative din Franţa
Cursul de schimb al monedei euro era în scădere uşoară luni dimineaţa, după al doilea tur al alegerilor legislative ...