Autostrada Sudului: 28 de oferte pentru studiile de fezabilitate ale drumului de mare viteză Filiași – Lugoj

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit 28 de oferte pentru studiile de fezabilitate necesare construirii drumului de mare viteză Filiași - Lugoj (230 km), spune Cristian Pistol, directorul general al CNAIR. Cele mai multe oferte provin de la firme din România.
Anemona Andone - mar, 19 iul. 2022, 18:00
Autostrada Sudului: 28 de oferte pentru studiile de fezabilitate ale drumului de mare viteză Filiași - Lugoj

„Astăzi, până la termenul limită au fost depuse 28 de oferte, pentru cele patru loturi ale acestui drum de mare viteză, care va avea o lungime estimată de 230 de km„,  a anunțat șeful CNAIR, pe pagina proprie de Facebook.

Pentru Lotul 1 (FILIAȘI – DROBETA TURNU SEVERIN), cu o lungime de aproximativ 70 de km și cu o valoare estimată de 28,19 milioane de lei (fără TVA), au fost depuse 7 oferte:
1. Asocierea S.C. ADURO IMPEX S.R.L. – S.C. WE PROJECT ENGINEERING S.R.L.
2. SC CONSITRANS SRL
3. Asocierea S.C. D P CONSULT S.A. – S.C. EXPLAN S.R.L. – S.C GEOLOGIC-SITE SRL – SCA TEAHA&FÜZESI
4. Asocierea EGIS ROMANIA S.A. – EGIS INTERNATIONAL SAS – SC PRIMACONS GROUP SRL – ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA SRL – ECO GEODRUM SRL
5. İNPRO MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK ANONİM ŞİRKETİ
6. Asocierea S.C. IRIMAT CONS S.R.L. – S.C. STUDIO CORONA SRL CIVIL ENGINEERING – S.C. INFRANOVA SOLUTII TEHNICE IN CONSTRUCTII S.R.L.
7. Asocierea SC PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA S.R.L. – S.C. PERFECT CONSULT EUROPE S.R.L. – S.C. EAST WATER DRILLINGS S.R.L.

Pentru Lotul 2 (DROBETA TURNU SEVERIN – DOMAȘNEA), cu o lungime de aproximativ 65 de km și cu o valoare estimată de 47,79 milioane de lei (fără TVA), au fost depuse 7 oferte:
1. SC CONSITRANS SRL
2. Asocierea IRIMAT CONS SRL – STUDIO CORONA SRL CIVIL ENGINEERING – InfraNova Solutii Tehnice in Constructii SRL
3. Asocierea EGIS ROMANIA SA – EGIS INTERNATIONAL S.A.S. – PRIMACONS GROUP SRL – ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA SRL – ECO GEODRUM SRL
4. Asocierea TPF INGINERIE SRL – TPF CONSULTORES DE ENGENHARIA E ARQUITETURA S.A.
5. Asocierea EXPLAN SRL – GEOLOGIC SITE SRL – DP CONSULT SA – TEAHA&FUZESI
6. Asocierea PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA – PERFECT CONSULT EUROPE S.R.L. – EAST WATER DRILLINGS SRL
7. INPRO MUHENDISLIK MUSAVIRLIK A.S.

Pentru Lotul 3 (DOMAȘNEA – CARANSEBEȘ), cu o lungime de aproximativ 45 de km și o valoare estimată de 25,38 milioane de lei (fără TVA), au fost depuse 6 oferte:
1. CONSITRANS SRL
2. Asocierea EGIS ROMANIA SA – EGIS INTERNATIONAL SAS – PRIMACONS GROUP SRL – ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA – ECO GEODRUM
3. İNPRO MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK ANONİM ŞİRKETİ
4. Asocierea IRIMAT CONS SRL – STUDIO CORONA S.R.L. CIVIL ENGINEERING -INFRANOVA SOLUTII TEHNICE IN CONSTRUCTII
5. Asocierea EXPLAN SRL – GEOLOGIC SITE SRL – DP CONSULT – SOCIETATE CIVILA DE AVOCATI TEAHA & FUZESI
6. Asocierea PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL – PERFECT CONSULT EUROPE S.R.L. – EAST WATER DRILLINGS SRL

Pentru Lotul 4 (CARANSEBEȘ – LUGOJ), cu o lungime de aproximativ 50 de km și cu o valoare estimată de 18,79 milioane de lei (fără TVA), au fost depuse 8 oferte:
1. Asocierea SC ADURO IMPEX SRL – SC WE PROJECT ENGINEERING SRL
2. SC CONSITRANS SRL
3. Asocierea SC DP CONSULT SA – SC EXPLAN SRL – SC GEOLOGIC-SITE SRL – SCA TEAHA&FUZESI
4. Asocierea EGIS ROMANIA SA – EGIS INTERNATIONAL SAS – SC PRIMACONS GROUP SRL – SC ITALROM INGINERIE INTERNATIONAL SRL – ECO GEODRUM SRL
5. İNPRO MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK ANONİM ŞİRKETİ
6. Asocierea S.C. IRIMAT CONS S.R.L. – S.C. STUDIO CORONA SRL CIVIL ENGINEERING – S.C. INFRANOVA SOLUTII TEHNICE IN CONSTRUCTII S.R.L.
7. MEGA MUHENDISLIK MUSAVIRLIK (MEGA ENGINEERING CONSULTING INC)
8. Asocierea S.C. PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA S.R.L – S.C. PERFECT CONSULT EUROPE S.R.L.

Câștigătorii contractelor trebuie să finalizeze Studiile de Fezabilitate într-o perioadă cuprinsă între 18 luni și 26 de luni.
1. FILIAȘI – DROBETA TURNU SEVERIN: 18 luni
2. DROBETA TURNU SEVERIN – DOMAȘNEA: 26 de luni
3. DOMAȘNEA – CARANSEBEȘ: 22 de luni
4. CARANSEBEȘ – LUGOJ: 18 luni

Licitațiile pentru elaborarea studiilor de fezabilitate aferente drumului de mare viteză Filiași – Lugoj au fost lansate pe 20 aprilie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea cumulată a celor patru contracte depășește 120 de milioane de lei.

La finele lunii martie, CNAIR a anulat licitația pentru studiul de fezabilitate necesar construirii drumului de mare viteză Craiova – Lugoj, parte a „Autostrăzii Sudului”. Traseul noului drum se suprapunea pe secțiunea Craiova – Filiași cu cel al drumului de mare viteză Craiova – Târgu-Jiu, proiect contractat anul trecut.

Pe 12 mai 2022, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis în parte contestațiile depuse de Egis și Explan, după ce a fost anulată licitația pentru studiul de fezabilitate al drumului de mare viteză Craiova – Lugoj. Decizia CNSC putea fi atacată însă în instanță. La acea dată, reprezentanții CNAIR ne-au transmis că prin decizia CNSC nu se anulează automat licitațiile în curs pentru cele patru loturi de la Filiași la Lugoj. De altfel, vechea licitație pentru întreg tronsonul Craiova – Lugoj apare în acest moment ca fiind anulată în SEAP. În plus, ambii contestatori ai anulării licitației vechi, respectiv francezii de la Egis și clujenii de la Explan, au depus oferte pentru toate cele patru loturi din licitațiile noi.

Pe de altă parte, potrivit datelor de pe portalul instanțelor, Curtea de Apel București (CAB) s-a pronunțat pe 28 iunie cu privire la contestațiile din cadrul licitației vechi, formulate după ce Egis fusese desemnat câștigător iar CNSC admisese în parte contestația clujenilor de la Explan. „Modifică în parte decizia CNSC în sensul că admite în parte contestaţia, doar cu privire la decizia autorităţii contractante privind acordarea punctajului maxim ofertei Egis. Anulează raportul procedurii nr 24/14472/22.12.2021 şi obligă autoritatea contractantă la continuarea procedurii de atribuire prin reevaluarea ofertei Egis în conformitate cu considerentele prezentei decizii în ceea ce priveşte punctajul acordat”.

Rămâne de văzut care dintre proceduri vor fi încheiate cu atribuirea de contract/contracte.

Te-ar mai putea interesa și
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect direct al taxelor introduse din 2023
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a încheiat primele zece luni ale acestui an cu deficit de......
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook, deţinută de compania americană Meta, a restricţionat capacitatea mass-media care operează în teritoriile ...
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a aprobat miercuri, prin hotărâre, declanşarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, ...
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Centrul american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a anunţat miercuri că un pacient a fost spitalizat din cauza ...