Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni: Consitrans are mobilizate în teren șapte utilaje de forare

18 11. 2021
cnair tg neamt

„În contextul interesului major manifestat cu privire la dezvoltarea infrastructurii rutiere din zona Moldovei și Bucovinei, CNAIR va publica bilunar stadiul proiectelor destinate acestei regiuni dar și etapele care trebuie parcurse”, se arată în comunicatul transmis miercuri de CNAIR.

Cu privire la Autostrada Tg Neamț – Iași – Ungheni, CNAIR precizează următoarele:

Prestatorul a înaintat Analiza Multicriterială privind alegerea variantei optime de traseu Etapa 1, ce are ca scop stabilirea traseului optim.

Au fost organizate discuții cu reprezentanții autorităților publice locale în vederea definitivării traseului. S-a solicitat modificarea traseului pe sectorul cuprins între Lețcani și Golăiești astfel încât impactul asupra zonelor locuite să fie minim. Până în prezent au fost primite puncte de vedere cu privire la traseul autostrăzii pe sectorul Lețcani – Golăiești doar de la câteva UAT-uri.

Prestatorul efectuează analize tehnice în vederea modificării traseului autostrăzii pe acest sector.

Pe sectorul cuprins între Târgu Neamț (Moțca) și Târgu Frumos, în lungime de 30 de km, au fost demarate în data de 12.10.2021 investigațiile geotehnice. Până în prezent au fost realizați 1.539 ml din totalul de 6.242 ml propuși, iar Prestatorul are mobilizate în teren 7 utilaje de forare.

Săptămâna viitoare, la invitația Consiliului Județean Iași, o echipa a CNAIR se va deplasa la Iași, împreună cu Prestatorul, pentru o nouă serie de discuții cu autoritățile publice locale (Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași etc.)„.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis pe 7 mai 2021 ordinul de începere pentru contractul privind completarea/revizuirea/actualizarea Studiului de Fezabilitate și elaborarea P.A.C., P.A.D. și P.T.E. pentru Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni (A8).

Amintim că pentru acest tronson din A8, CNAIR a semnat contract cu firma CONSITRANS S.R.L. în data de 8 aprilie 2021.

Lungimea estimată traseu: 100 km.

Valoarea contractului: 58,83 milioane de lei fără TVA.

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Durata de realizare a acestor servicii este de 25 luni, după cum urmează:

 

  • 12 luni pentru Revizuirea/Completarea Studiului de Fezabilitate.
  • 6 luni pentru realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (P.A.C.), inclusiv verificarea P.A.C. de catre specialiști atestați;
  • 6 luni pentru elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție (PTE) și a Detaliilor de Execuție, inclusiv verificarea de către verificatori atestați;
  • 1 luna pentru asistență tehnică pentru cererea de finanțare, asistență tehnică pentru contractarea execuției lucrărilor.