Autostrada Transilvania: A apărut primul strat de asfalt pe lotul turcilor, Nușfalău – Suplacu de Barcău FOTO

Pasionații de infrastructură au postat imagini cu primul strat de asfalt de pe lotul Nușfalău - Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania. Reprezentanții Companiei de Drumuri precizează că este vorba de asfaltare pe o deviere. Construit de turcii de la Nurol, tronsonul de 13,55 kilometri ar trebui finalizat în primul trimestru al anului viitor.
Anemona Andone - lun, 18 iul. 2022, 13:19
Autostrada Transilvania: A apărut primul strat de asfalt pe lotul turcilor, Nușfalău - Suplacu de Barcău FOTO

UODATE Marți, 10 iulie

Pasionații de infrastructură au postat și un video de pe lotul Suplacu de Barcău – Nușfalău, precizând că în imagini este vorba de balast stabilizat și emulsie. De asemenea, au menționat că devierea cu asfalt este la DN1H.

Știrea inițială

„Avem straturi noi pe Nușfalău – Suplacu de Barcău”, spune Marinul, autorul imaginilor cu asfalt, postate pe forumul PeUndeMerg.ro al Asociației Pro Infrastructură (API).

autostrada transilvania asfalt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactați de ECONOMICA.NET reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au explicat că este vorba de „asfaltare pe o deviere”.

Gradul de execuție pe acest tronson din Autostrada Transilvania a ajuns la 33,60%, potrivit datelor actualizate pe 8 iulie pe harta interactivă a CESTRIN.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunța luna trecută un stadiu al lucrărilor de 28% pe acest lot și mai spunea că firma de construcții din Turcia a fost obligată să crească mobilizarea pentru a recupera întârzierile înregistrate până atunci (20% față de graficul stabilit în contract).

a3 asfalt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„În prezent, 462 de muncitori (cu 173 de utilaje) lucrează, în două schimburi, la terasamente și la structurile podurilor și pasajelor”, a detaliat la finele lunii iunie ministrul Transporturilor.

Acesta a mai spus că lucrările pe cei 13,55 de km au început în februarie 2021 și, potrivit graficului asumat, trebuie să fie finalizate în prima parte a anului viitor.

Contractul include 6 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție. Proiectul tehnic de execuție a fost avizat în cadrul Consiliul Tehnico – Economic al CNAIR în data de 2 august 2021.

Contractul în valoare de 384,14 milioane de lei fără TVA a fost semnat în septembrie 2020 și este finanțat prin POIM 2014-2020.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Rafila: Am cumpărat circa 350 de incubatoare noi
Ministrul Rafila: Am cumpărat circa 350 de incubatoare noi
Ministerul Sănătăţii a cumpărat circa 350 de incubatoare noi şi mai multe ambulanţe de tip ATI pentru transportul nou-născuţilor către maternităţi de grad superior, a anunţat ministrul......
CNPP: Numărul beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a scăzut, în octombrie, cu 2.322 persoane
CNPP: Numărul beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a scăzut, în octombrie, cu 2.322 persoane
Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost, în octombrie 2024, de 925.865 persoane, ...
Nicolae Ciucă: Doar PNL poate sparge planul toxic dintre PSD şi AUR
Nicolae Ciucă: Doar PNL poate sparge planul toxic dintre PSD şi AUR
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, candidat la Preşedinţia României, consideră că doar partidul pe care îl conduce ...
ONRC: Numărul firmelor dizolvate, în creştere cu aproape 7% în primele nouă luni din 2024
ONRC: Numărul firmelor dizolvate, în creştere cu aproape 7% în primele nouă luni din 2024
Numărul firmelor dizolvate a crescut cu 6,92%, în primele nouă luni din 2024, până la 30.094, faţă de 28.146 în perioada ...