Luni, 30.05.2022, CNAIR SA a finalizat procesul de evaluare a candidaturilor depuse în cadrul procedurii de atribuire Proiectarea și execuția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea Secțiunea 3B: Mihăiești – Suplacu de Barcău Subsecțiunea 3B3: Poarta Sălajului – Zalău, km 25+500 – km 40+637, inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseș și Subsecțiunea 3B4: Zalău – Nușfalău km 40+660 (km 40+637 3B3) – km 66+500.
Au fost selectați următorii candidați:
În perioada următoare CNAIR va transmite Invitația de participare la Etapa a II-a a procedurii de atribuire – ETAPA DE DEPUNERE A OFERTELOR candidaților selectați.
Valoarea estimată a contractului: 3,926 miliarde de lei fără TVA.
Durata contractului este: de 12 luni perioada de proiectare și 36 luni perioada de execuție lucrări.
Tronsonul de autostradă are o lungime de 41 km, cu următoarele lucrări de arta:
– 65 de viaducte, poduri și pasaje, în lungime totală de aproximativ 13 km;
– Tunelul Meseș, în lungime de 2,89 km, cu două galerii și două benzi de circulație pe sens.
„CNAIR a finalizat astăzi procesul de evaluare a candidaturilor pentru proiectarea și execuția subsecțiunilor Poarta Sălajului – Zalău (inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseș) și Zalău – Nușfalău (cu o lungime totală de 41 de km). Constructorii și proiectanții din Turcia, Austria, Spania și Italia, care au fost acceptați, vor primi în perioada imediat următoare Invitația de participare la Etapa a II-a a procedurii de atribuire”, a transmis șeful Transporturilor.
Potrivit lui, câștigătorul acestui contract va avea la dispoziție maximum 12 luni pentru proiectare și 36 luni pentru execuția lucrărilor.
Pe sectorul de autostradă licitat, urmează să fie construite:
– Tunelul Meseș (cu două galerii ) în lungime de 2,89 km și cu 2 benzi de circulație pe sens,
– 65 de viaducte, poduri și pasaje.
Valoarea estimată a contractului este de 3,926 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat prin fonduri europene nerambursabile (POT).
O listă cu cei șase care s-au calificat să meargă mai departe în licitația pentru secțiunea de 41 de kilometri din Autostrada Transilvania, ce inlude Tunelul Meseș, a fost prezentată de surse ale Asociației Pro Infrastructură.
Clasamentul dupa punctajul obținut:
2) STRABAG + ACCIONA (Austria – Spania)
3) PIZZAROTTI (Italia)
4) ASTALDI / WEBUILD (Italia)
5) TEKFEN + DOGUS (Turcia)
6) REC + ONUR (Turcia)
Contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului de 41 de kilometri din Autostrada Transilvania (A3) care cuprinde Tunelul Meseș ar putea fi semnat în octombrie 2022, în ipoteza fără contestații, estimează CNAIR.