Autostrada Transilvania: Contractul pentru lotul Chiribiș – Biharia va fi semnat cu orădenii de la Precon

Contractul pentru proiectarea și execuția lotului Chiribiș - Biharia (28,55 km) va putea fi semnat cu compania românească declarată câștigătoare, după ce nu au mai fost depuse contestații, potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că acest contract a fost câștigat de o asociere condusă de firma din Oradea Precon Transilvania.
Anemona Andone - mar, 22 aug. 2023, 14:55
Autostrada Transilvania: Contractul pentru lotul Chiribiș - Biharia va fi semnat cu orădenii de la Precon

„Într-un final, cred că s-a finalizat și acea poveste cu Chiribiș – Biharia, care ieri cred că avea termen de depunere contestații (în instanță – n.r.). Informațiile pe care le avem până acum este că nu s-au depus contestații, ceea ce înseamnă că în perioada următoare vom solicita documentele și vom semna contractul pe Chiribiș – Biharia, ceea ce e un lucru foarte bun. E o companie românească”, a spus șeful Transporturilor, aflat în vizită pe șantiere.

Câştigătorul licitaţiei pentru construcţia subsecţiunii Chiribiş – Biharia a Autostrăzii Transilvania este o asociere de constructori români, care în 24 de luni va trebui să construiască cei 28,55 de kilometri, anunța pe 8 iunie 2023 ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

„A fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru construcţia subsecţiunii Chiribiş – Biharia a Autostrăzii Transilvania! După semnarea contractului, asocierea de constructori români va avea la dispoziţie 785,21 milioane de lei (fără TVA) şi 24 de luni (6 luni proiectare şi 18 luni execuţie lucrări) pentru construcţia celor 28,55 km ai acestui proiect”, a transmis atunci Grindeanu.

La rândul său, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat în iunie că asocierea de constructori şi proiectanţi români Precon Transilvania S.R.L. – Citadina 98 S.A. a fost desemnată câştigătoare pentru realizarea secţiunii de autostradă Chiribiş – Biharia, parte din Autostrada Transilvania.

Ulterior, procedura a fost contestată, însă Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestația.

Câștigător pe Suplacu de Barcău – Chiribiș

„Pe Chiribiș – Suplacu de Barcău, în septembrie vom putea semna și acolo dacă nu vor fi contestații”, a mai spus marți ministrul Transporturilor.

Pe 12 iunie, Cristian Pistol, directorul general al Companie Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că au fost depuse cinci oferte pentru proiectarea și execuția secțiunii Suplacu de Barcău – Chiribiș din Autostrada Transilvania (A3).

Cele cinci oferte provin de la:

1. CONSTRUCTII ERBAȘU S.A. (România);
2. Asocierea DUNA GROUP INTERNAȚIONAL KFT – DUNA CONSTRUCȚII RO S.R.L. (Ungaria – România);
3. MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. (Turcia);
4. NUROL INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia);
5. Asocierea PRECON TRANSILVANIA SRL – CITADINA 98 SA (România).

Această secțiune are o lungime de 26,35 km km și o valoare estimată a contractului (finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile) de 937,53 de milioane de lei, fără TVA.

Te-ar mai putea interesa și
Scumpirea petrolului a adus mai mulți bani bugetului Rusiei în primele șase luni ale anului
Scumpirea petrolului a adus mai mulți bani bugetului Rusiei în primele șase luni ale anului
Veniturile colectate de Guvernul rus din vânzările de petrol şi gaze în primele şase luni ale acestui an au crescut cu aproape 41% în ritm anual, până la 5.698 de miliarde de ruble (65,12......
Zeci de mii de monede bitcoin vor ajunge pe piață după despăgubirile Mt. Gox. Cât de mare va fi impactul asupra prețului criptomonedei?
Zeci de mii de monede bitcoin vor ajunge pe piață după despăgubirile Mt. Gox. Cât de mare va fi impactul asupra prețului ...
Mt. Gox era, în 2014, cea mai mare bursă de criptoactive din lume, înaintea dispariției majorității monedelor bitcoin ...
Primăria Municipiului Galați a atribuit un contract de peste 26,8 milioane de lei pentru extinderea rețelei de troleibuze
Primăria Municipiului Galați a atribuit un contract de peste 26,8 milioane de lei pentru extinderea rețelei de troleibuze
Primăria municipiului Galați anunță că rețeaua de troleibuze va fi extinsă în curând pe Strada Gării (între Strada ...
Percheziţii ale procurorilor DIICOT la sediul Complexului Energetic Valea Jiului
Percheziţii ale procurorilor DIICOT la sediul Complexului Energetic Valea Jiului
Mai multe percheziţii au fost efectuate, miercuri, la sediile Complexului Energetic Valea Jiului (CEVJ) din Petroşani şi ...