„UMB la lucru în zona Topa Mică”, a scris Cristian74, autorul imaginilor postate miercuri pe forumul PeUndeMerg al Asociației Pro Infrastructură (API). El a adăugat că a numărat 22 de foreze pe șantier în filmarea pe care urmează să o publice.
Tronsoanele de 42 de kilometri din Autostrada Transilvania construite de grupul lui Dorinel Umbrărescu reprezintă cel mai avansat proiect de autostradă propus spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a declarat în iunie ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, aflat în vizită pe șantier.
Drulă a apreciat atunci că mobilizarea constructorului este bună pe sectorul din județul Cluj (Nădășelu-Mihăiești), pe care a fost emisă în primăvară autorizație de construire.
Contractul pentru subsecțiunile Nădășelu – Mihăiești și Mihăiești – Zimbor a fost semnat pe 22 septembrie 2020 cu asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. ELECTROMONTAJ S.A pentru suma de 1,39 miliarde de lei. Durata contractului este de 96 de luni și include: 12 luni de proiectare, 24 de luni execuție și 60 de luni perioadă de garanție. Termenul pentru finalizarea lucrărilor pe cei 30,6 kilometri este anul 2023.
De asemenea, CNAIR a semnat pe 1 iulie 2020 cu firmele constructorului român Dorinel Umbrărescu contractul pentru proiectarea și execuția lotului Zimbor – Poarta Sălajului (12,24 km) din Autostrada Transilvania (A3). Valoarea contractului este de 680 de milioane de lei și are o durată de 156 de luni, din care 12 luni proiectare, 24 de luni execuție și 120 de luni garanție.
FOTO: Autostrada Transilvania, lucrări zona Topa Mică (sursa: Cristian74, membru al forumului
PeUndeMerg)