Avantajele echipamentelor profesionale de bucătărie față de cele obișnuite (P)

Față de o bucătărie obișnuită pe care o avem cu toții acasă, cea a unui restaurant are nevoie de o atenție deosebită în ceea ce privește atât proiectarea, cât mai ales utilarea acesteia.
Ion Dobreanu - mar, 24 aug. 2021, 18:53
Avantajele echipamentelor profesionale de bucătărie față de cele obișnuite (P)

Deoarece într-un restaurant cantitatea de mâncare ce trebuie gătită este mult mai mare și în plus aceasta trebuie servită clienților cât mai rapid, bucătăria trebuie să fie dotată cu echipamente profesionale de bucătărie.

Acestea trebuie să fie realizate din materiale durabile, care rezistă în timp uzurii și condițiilor de umiditate și temperatură ridicate din bucătărie și să încorporeze tehnologii care să permită prepararea cât mai rapidă a mâncării și într-o cantitate suficientă pentru a deservi numărul de clienți maxim pe care ar putea să îl aibă restaurantul.

Dacă te-ai întrebat de ce trebuie să achiziționezi neapărat echipamente profesionale și nu poți folosi unele obișnuite, similare cu cele din bucătăriile casnice, ți-am pregătit o listă cu principalele avantaje pe care le au cele din prima categorie.

De asemenea, pentru a-ți putea face o idee cât mai clară de ce trebuie să utilezi și tu astfel bucătăria restaurantului tău, poți apela la sfaturile experților în domeniu. Echipa Be Our Guest, alcătuită din specialiști cu cariere de peste 10 ani în această industrie, îți va sta la dispoziție cu răspunsuri pentru orice întrebări ai avea și îți vor propune echipamentele profesionale horeca de care are nevoie businessul tău, indiferent că ai un restaurant clasic, o pizzerie, o autoservire, o cofetărie sau doar un bar. În plus, se vor asigura că utilajele vor ajunge în cel mai scurt timp la tine și bineînțeles, îți vor acorda o perioadă de service și garanție.

Care sunt avantajele echipamentelor profesionale de bucătărie față de cele obișnuite?

1. Poți prepara mai rapid mâncarea și într-o cantitate mai mare

Pentru zona de bucătărie caldă, cu siguranță vei avea nevoie de cuptoare, plite și grătare care să facă față cerințelor. Cuptoarele profesionale nu numai că asigură o cantitate mai mare de mâncare, dar se pot prepara și mai multe tipuri. De asemenea, acestea au funcții și tehnologii actuale care asigură preparea într-un timp mult mai scurt, dar și cu un consum de energie redus.

2. Suprafața bucătăriei va fi folosită în mod eficient

Echipamentele profesionale au dimensiuni și un design ergonomic care îți permit să împarți zonele de lucru din bucătărie într-un mod practic. Astfel, echipa ta va ști exact care este bancul ei de lucru și fluxul va fi unul eficient.

3. Sunt realizate din materiale durabile

Spre deosebire de echipamentele dintr-o bucătărie obișnuită, cele profesionale sunt construite din materiale speciale care să reziste în timp uzurii și condițiilor de umiditate și temperaturi ridicate. Inoxul este cel mai utilizat material dintr-o bucătărie profesională pentru că acesta nu intervine sub nicio formă asupra gustului preparatului final, nu oferă un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor și de asemenea, se curăță ușor.

4. Echipamentele din categoria frigorifice (dulapuri, vitrine, lăzi, mese de lucru refrigerate etc.) oferă un spațiu de stocare mai mare pentru produse.

De asemenea, acestea pot fi depozitate la anumite temperaturi, în funcție de specificul fiecărui tip de produs.

5. Mașinile profesionale de spălat vasele vor face ca toate instrumentele și vesela folosită în prepararea mâncării să fie curate și igienizate total.

6. Vor ajuta echipa din bucătărie

Echipa din bucătărie va avea un sprijin real în activitate, dacă echipamentele utilizate sunt unele profesionale. Se vor reduce sarcinile redundante și vor putea pregăti mâncărurile pentru clienți mult mai rapid. În plus, spre exemplu, un om care spală vase nu va putea fi niciodată atât de eficient ca o mașină profesională care este proiectată pentru acest lucru.

Te-ar mai putea interesa și
Purcari a încheiat un contract de market maker pentru acțiunile sale cu InterCapital
Purcari a încheiat un contract de market maker pentru acțiunile sale cu InterCapital
Purcari Wineries Public Company Limited a anunțat astăzi investitorii de la Bursa de Valori București că, în conformitate cu prevederile Regulamentului A.S.F. nr.5/2018 privind emitenții de......
Drum Expres Craiova – Pitești: A început trasarea marcajelor pe tronsonul 1 VIDEO
Drum Expres Craiova – Pitești: A început trasarea marcajelor pe tronsonul 1 VIDEO
Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis ...
Senatul a votat pentru creșterea cotei de participare a României la FMI
Senatul a votat pentru creșterea cotei de participare a României la FMI
Senatorii au aprobat, marţi, în plen, în calitate de for legislativ decizional, un proiect de lege iniţiat de Guvern ...
Update 3: Biden a ordonat armatei SUA doborârea rachetelor iraniene. Atac armat la Tel Aviv. Patru morți și șapte răniți. Iranul și-a început atacul promis împotriva Israelului. A lansat peste 100 de rachete împotriva statului evreu
Update 3: Biden a ordonat armatei SUA doborârea rachetelor iraniene. Atac armat la Tel Aviv. Patru morți și șapte răniți. ...
Update 3: Preşedintele american Joe Biden a ordonat marţi armatei americane să "ajute Israelul să se apere" împotriva ...