Averea Anei Birchall: cinci case, dintre care două în SUA, şi plasamente de 23 de milioane de euro

Ana Birchall este noul ministru al Justiţiei, potrivit unei decizii a premierului Grindeanu de azi. Împreună cu soţul său, englez de origine, are o avere impresionantă, potrivit ultimei declaraţii depuse la Parlament, chiar luna trecută.
Economica.net - joi, 09 feb. 2017, 17:03
Averea Anei Birchall: cinci case, dintre care două în SUA, şi plasamente de 23 de milioane de euro

Ana Birchall are nu mai puţin de cinci case, deţinute în nume propriu şi împreună cu soţul: trei apartamente în Bucureşti, dintre care unul cu o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, unul în New York, Statele Unite ale Americii, cu o suprafaţă de 180 mp, alături de două case, una de locuit, tot în SUA, şi de una de vacanţă, în localitatea Dorna Arini din Suceava.
Alături de acestea, mai mare şi trei terenuri de fâneaţă şi păşune, tot în Dorna Arini.

Împeună cu soţul ei, Martyn Birchall, cetăţean englez, dar stabilit în România, are nu mai puţin de 13 conturi bancare, deschise la instituţii de credit din ţară şi din strănătate, în care are depozite în lei, dolari, euro şi lire sterline. Astfel, sumele pe care le deţine împreună cu soţul în cele 13 conturi sunt: 206.000 dolari, 277.000 lei, 26.600 lire sterline şi 27.000 euro.

De asemenea, mai are şi plasamente în titluri de valoare (titluri de stat, acţiuni, obligaţiuni) la emitenţi din ţară şi din străinătate. Valoarea este impresionantă: 23 de milioane de euro, mai mult de jumătate de miliard de lei şi 66.000 de dolari. Cele 23 de milioane de euro ar reprezenta valoarea acţiunilor necotate, iar restul sunt unităţi ale unor fonduri de investiţii ale BCR şi BRD, mai puţin 66.000 de lei, bani investiţi de actualul ministru în titluri de stat ale României.

Ana Birchall are două credite, scadente însă în curând, în acest an, şi în 2018, la două bănci americane: Washington Mutual, şi Citibank, în valoare totală de aproape 400.000 de dolari, dar la momentul contracării.
Ana Birchall mai are bijuterii de 46.000 de euro, un lingou de aur şi conduce un Volvo XC 90 din anul 2006.

Deputatul Ana Birchall s-a născut la 30 august 1973, în oraşul Mizil, judeţul Prahova.

Licenţiată în ştiinţe juridice, Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept (1996), potrivit site-ului www.anabirchall.ro; masterat în drept la Facultatea de Drept din Yale, SUA (1999-2000); doctor în drept la Facultatea de Drept din Yale, SUA (2000-2002), cu lucrarea ‘Dreptul falimentului aplicat sistemelor bancare din ţările Central şi est Europene’.

Şef Oficiu Juridic, S.C Omniasig S.A (1996-1998). A lucrat ca avocat în cadrul casei de avocatură ‘White & Casse’ din New York (2002-2003); a lucrat la Biris Goran ca şef al Grupului de practică în domeniul restructurărilor financiare şi insolvenţă (2010-2012); Of Counsel, Muşat şi Asociaţii – Restructuring & Insolvency (2012); consilier al Ministrului Afacerilor Externe (2003-2004); consilier în cadrul Comisiei de Politică externă a Senatului României (2005-2006); consilier al premierului (iulie – decembrie 2012). Înalt reprezentant al prim-ministrului pentru afaceri europene şi parteneriat cu Statele Unite ale Americii (funcţie neretribuită, 2014-prezent), conform site-ului cdep.ro.

Deputat din partea PSD, Colegiul nr. 5 Vaslui (2012-prezent), a activat ca membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, membru în Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României în spaţiul Schengen, preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor (febr. 2015-prezent) şi preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie România-India. La 11 decembrie 2016, a câştigat din partea PSD un al doilea mandat de deputat de Vaslui.

Începând cu 4 ianuarie 2017, Ana Birchall este ministrul delegat pentru Afaceri Europene în Cabinetul Grindeanu.

Din 2013 este ambasador al ONG Vital Voices, înfiinţat de Hillary Clinton în programul Global Ambassadors; din 2013 este membru în Global Advisory Council WeConnect International; din 2014 – membru în Comitetul Executiv al Yale Law School Association, Yale Law School, SUA.

Este lector universitar la Universitatea ‘Dimitrie Cantemir’ Bucureşti (2005-prezent).

Este membru PSD din 2005. A fost şeful Departamentului de Educaţie şi Cercetare PSD (2007-2009); secretar executiv pe probleme de tineret şi egalitate de şanse (2005-2007). În prezent este consilier pe probleme de politică externă al preşedintelui PSD şi secretar executiv pe probleme de relaţii internaţionale. Este preşedintele Forumului Progresist Social-Democrat şi vicepreşedinte/purtător de cuvânt la Asociaţia Parlamentarilor Social-Democraţi.

Membru în Baroul Bucureşti, membru Policy Network, Marea Britanie şi Terra Nova, Franţa.

Vedeţi ataşat declaraţia de avere.

Te-ar mai putea interesa și
Klaus Iohannis nu a desemnat premierul. Negocierile continuă și astăzi. Președintele speră că după numirea președinților celor două camere se va putea face și guvernul
Klaus Iohannis nu a desemnat premierul. Negocierile continuă și astăzi. Președintele speră că după numirea președinților ...
Preşedintele Klaus Iohannis a făcut declarații după consultările pe care le-a avut la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare. După consultările de astăzi de la Cotroceni, el speră că......
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
Valoarea alocaţiilor de stat pentru copii achitate în luna noiembrie 2024 a fost de 1,2 miliarde de lei, iar suma medie ...
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele rus Vladimir Putin a promis duminică şi mai multă "distrugeri" în Ucraina după un atac cu drone în ajun, ...
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Românii se află printre europenii care se tem cel mai mult că inteligența artificială va duce la pierderea multor locuri ...