Domeniul, vândut prin intermediul Sotheby’s International Realty, se întinde pe 14 hectare, dintre care 7,5 hectare sunt cultivate cu viță-de-vie. Cele patru soiuri cultivate sunt Cabernet Franc, Merlot, Pinot Gris și Cabernet Sauvignon, iar brandul sub care se îmbuteliază, Pelerin, numără deja 10 vinuri.
Citește și: Românca din topul celor mai de succes startup-uri din lume fondate de femei
Crama are și restaurant, care funcționează de asemenea ca salon de degustări, unde pot fi încercate toate sortimentele de vin alături de delicatese atent preparate. În crama umbroasă, simplitatea naturii din vie este înlocuită de baricuri de lemn, cazane din metal, sticlă și cărămidă, iar timpul pare să curgă diferit.
Citește și: Nicușor Dan: S-ar putea carantina străzi sau mici cartiere în București, nu tot orașul
Afacerea îmbină viticultura cu turismul și are la dispoziție locuri de cazare în cele cinci camere din Casa Pelerinului, de 188 mp, o casă de oaspeți cu aspect tradițional, finisată și dotată cu tot confortul și rafinamentul modern, așezată în mijlocul podgoriei aflată, la rândul ei, aproape de râul Olt, în mijlocul podgoriei Drăgășani, în apropierea zonei unde produce vin și Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.
Potrivit istoriei locului, Principele Nicolae, fratele regelui Carol al II-lea, s-a căsătorit aici în secret, încălcând statutul Casei Regale.