Avtovaz nu va reveni pe profit înainte de 2018 – director de general

AvtoVAZ, subsidiara din Rusia a alianţei Renault-Nissan, nu va reveni pe profit cel puţin până în 2018, a afirmat directorul general Nicolas Maure, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Economica.net - mar, 14 iun. 2016, 18:34
Avtovaz nu va reveni pe profit înainte de 2018 - director de general

Maure, care lucrează de 16 ani pentru Renault, a fost numit în martie director general, înlocuindu-l pe Bo Andersson, victimă a recesiunii din Rusia, care a afectat vânzările auto, şi criticat de acţionarii ruşi ai Avotvaz pentru concedierea muncitorilor. Până acum, Maure a fost directorul general al Groupe Renault România şi director general al Automobile Dacia, având astfel experienţa de a lucra într-un fost stat comunist şi de a trata cu sindicatele.

‘Scopul meu principal este revenirea companiei pe profit. Va lua ceva timp, nu mai devreme de 2018. Multe depind de condiţiile de pe piaţă. Acţionarii nu cer un termen limită concret’, a afirmat şeful Avtovaz într-un interviu acordat publicaţiei financiare ruse Vedomosti.

Avtovaz deţine Lada – cel mai bine vândut brand din Rusia – dar se confruntă cu dificultăţi financiare în condiţiile în care pierderile companiei s-au triplat, de la 25 de miliarde de ruble în 2014, până la 73,85 miliarde de ruble (930 de milioane de dolari) anul trecut. Renault a decis să deprecieze valoarea investiţiei sale la Avtovaz cu 225 milioane de euro, până la 91 milioane de euro. Renault deţine o participaţie de 50% la compania holding care controlează Avtovaz, în timp ce partenerul nipon Nissan Motor Co. deţine un pachet de 17,13%, iar corporaţia rusă de stat Rostec are un pachet de 32,87%.

Maure a anunţat că intenţionează să majoreze exporturile de maşini şi să consolideze poziţia Avtovaz pe piaţa internă, care ar urma să înregistreze o creştere modestă în 2017.

‘Vânzările auto au scăzut dar Rusia are o populaţie imensă – peste 140 milioane de persoane. Cu timpul piaţa se va redresa, Avtovaz şi Lada urmând să-şi majoreze semnificativ cota de piaţă’, a afirmat şeful celui mai mare producător auto rus.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Investiţii UE de 865 milioane euro în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei
Investiţii UE de 865 milioane euro în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei
Comisia Europeană a adoptat miercuri cel de-al doilea program de lucru pentru partea digitală a Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE) - Sectorul digital, care defineşte domeniul de......
Fechet: Persoanele afectate de inundaţii în Galaţi şi Vaslui vor beneficia de lemn de foc la un preţ agreat cu Romsilva
Fechet: Persoanele afectate de inundaţii în Galaţi şi Vaslui vor beneficia de lemn de foc la un preţ agreat cu Romsilva
Guvernul a aprobat acordarea unei cantităţi totale de 40.000 metri cubi de lemn de foc, la un preţ agreat cu Regia Naţională ...
SITA, furnizor IT în industria aeriană, a deschis un hub tehnologic la Cluj-Napoca
SITA, furnizor IT în industria aeriană, a deschis un hub tehnologic la Cluj-Napoca
SITA, lider mondial în domeniul tehnologiei pentru industria transportului aerian, a deschis un nou hub tehnologic în Cluj-Napoca. ...
Rusia anunţă că începe producţia de drone Kalaşnikov Legioner
Rusia anunţă că începe producţia de drone Kalaşnikov Legioner
Cel mai mare producător de arme din Rusia, consorţiul Kalaşnikov, a anunţat miercuri, într-un comunicat, începerea ...