AXA Life Insurance şi-a propus dublarea primelor subscrise în acest an, la 49 milioane de lei
„Până la finele anului 2015 vizăm poziţionarea în topul asigurătorilor de viaţă în privinţa primelor subscrise din contracte noi. Portofoliul preluat de la fosta Omniasig Asigurări de Viaţă nu ne prea ajută în privinţa veniturilor generate. Ca atare, dublarea volumului de prime subscrise nu poate fi susţinută decât prin atragerea de noi clienţi, din încheierea de noi poliţe”, a spus Buta.
AXA Life Insurance România este parte a grupului francez AXA, cel mai mare asigurător din Europa, cu venituri de 86,1 miliarde de euro în 2011. Compania şi-a început activitatea în 1997, sub denumirea Omniasig Asigurări de Viaţă.
Grupul AXA a preluat asigurătorul român la începutul anului 2010, după ce a ajuns la o înţelegere cu grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG).
Violeta Ciurel, care conduce operaţiunile AXA în România, a declarat în conferinţă că primul an al AXA în România a fost unul intens, cu multe decizii.
„Am acţionat pe mai multe fronturi în acelaşi timp: formarea şi dezvoltarea unei echipe profesioniste, lansarea brandului AXA, revizuirea portofoliului existent şi dezvoltarea de noi oferte şi îmbunătăţirea proceselor de administrare a portofoliului existent de clienţi. Suntem în plin proces de expansiune”, a spus Ciurel.
Ea a adăugat că grupul AXA a investit 42 milioane de lei în 2011 în dezvoltarea operaţiunilor din AXA din România.
„Pentru acest an, bugetul alocat în această direcţie a fost stabilit la 61 milioane de lei. Cu aceşti bani vom deschide noi agenţii, vom recruta noi consultanţi de vânzări şi vom investi în campanii de susţinere a brandului”, a spus şeful AXA Life Insurance.
Anul trecut, primele subscrise de AXA Life Insurance România au crescut cu 22%, la 24,8 milioane de lei.
AXA Life Insurance şi-a extins reţeaua teritorială de la 41 unităţi în 2011 la 52 în prezent, obiectivul până la finele acestui an fiind atingerea unui număr de 58 de agenţii. De asemenea, numărul de consultanţi de vânzări va creşte de la 600, în 2011, la 800 la finele acestui an.
Compania a avut anul trecut pierderi de 39 milioane de lei, de la 26,6 milioane de lei în 2010, şi va rămâne pe pierderi în următorii 3-4 ani, conform şefului companiei.
La un an de la lansarea operaţiunilor comerciale, în mai 2011, societatea a lansat poliţa Strat Invest, o asigurare de tip unit-linked.
În funcţie de apetitul pentru risc, clientul poate investi în fonduri cu grad scăzut de risc, fonduri cu grad ridicat de risc, un mix între cele două, sau mixurile de fonduri puse la dispoziţie de asigurător. Clientul poate alege moneda în care va investi – lei sau euro – şi poate adăuga până la nouă extra-opţiuni pentru protecţie suplimentară. De asemenea, asiguratul poate transfera banii între programe investiţionale de două ori pe an şi poate realoca primele de asigurare între diferitele programe investiţionale.