Astfel, în dezbaterea electorală „Aktualitatea b1” din 22 mai au fost invitaţi Theodor Paleologu, candidat PDL la primăria sectorului 1, Horia Uioreanu, candidat PNL la Consiliul Judeţean Cluj şi Mălin Bot – jurnalist.
Potrivit CNA, în emisiune a fost difuzat un spot electoral pentru Horia Uioreanu care a conţinut imagini cu fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, şi omul de afaceri, Călin Stoia, încătuşaţi. Potrivit articolului 42, alineatul 1 din Codul audiovizualului, „este interzisă difuzarea de imagini sau de înregistrări cu persoane aflate în stare de reţinere, arest sau care execută o pedeapsă privativă de libertate, fără acordul acestora, având în vedere că orice persoană acuzată sau cercetată pentru săvârşirea unei infracţiuni este prezumată nevinovată atât timp cât nu a fost condamnată printr-o hotărâre judecătorească definitivă”.
Pe de altă parte, CNA a analizat emisiunea „Sub semnul întrebării” din 27 mai, moderată de Robert Turcescu, în care au fost invitaţi Ion Cristoiu, Iosif Boda şi Dan Andronic.
În emisiune, Dan Andronic a spus că jurnalistul Cristi Şuţu a descoperit că Marian Vanghelie poartă într-o fotografie de pe afişele lui electorale un ceas în valoare de 128.000 de euro. Pe ecran a fost prezentat o parte din afişul electoral, fără a se vedea faţa candidatului, ci doar o mână şi un ceas.
Consiliul a considerat că în acest caz B1 TV a încălcat Decizia nr. 195 din 24 aprilie 2012 privind principii şi reguli de desfăşurare, prin intermediul posturilor de radio şi de televiziune, a campaniei electorale din anul 2012 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale. Articolul 3 din respectiva Decizie prevede că „Radiodifuzorii publici şi privaţi sunt obligaţi să asigure desfăşurarea unei campanii electorale echitabile, echilibrate şi corecte pentru toţi competitorii electorali, respectând următoarele principii: a) echitate – toţi candidaţii trebuie să aibă posibilitatea de a se face cunoscuţi electoratului; b) echilibru în prezentarea activităţilor de campanie ale competitorilor electorali; c) corectitudine – toţi competitorii electorali să beneficieze de un tratament obiectiv şi echidistant”.
CNA a decis să amendeze B1 TV cu 5.000 de lei, la propunerea lui Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA. Propunerea a primit şapte voturi „pentru” (Ioan Onisei, Gelu Trandafir, Lorand Turos, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Cristina Trepcea şi Valeriu Mircea Deacă) şi unul „împotrivă” (Christian Mititelu). Mititelu a propus aplicarea unei amenzi de 10.000 de lei postului B1, însă propunerea sa nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a putea fi aplicată.