Banca Comercială Carpatica, pierderi de peste 900.000 de lei, în primele trei luni

Banca Comercială Carpatica a înregistrat, în primele trei luni ale anului în curs, pierderi de 905.385 lei, faţă de un profit net de 14,9 milioane de lei raportat la sfârşitul trimestrului I din 2013, potrivit rezultatelor financiare raportate, miercuri, de BCC.
Economica.net - joi, 15 mai 2014, 05:39
Banca Comercială Carpatica, pierderi de peste 900.000 de lei, în primele trei luni

Profitul brut obţinut de bancă în T1 2014 a fost de 2,5 milioane de lei, în scădere semnificativă comparativ cu cel din primul trimestru al anului 2013, când aceasta s-a ridicat la circa 17 milioane de lei.

‘Rezultatele financiare raportate de Banca Comercială Carpatica în primul trimestru din 2014 confirmă eforturile de consolidare a instituţiei. Astfel, obiectivele stabilite de acţionariat pentru primul trimestru al anului au fost îndeplinite, banca obţinând un profit brut de 2,5 milioane de lei, rezultatul net fiind de minus 0,9 milioane de lei’, se menţionează în comunicatul postat pe site-ul companiei

Activele totale ale băncii au consemnat o creştere cu 11%, înregistrând un nivel de 4,084 miliarde lei faţă de 3,677 miliarde de lei în T1 2013.

Valoarea depozitelor a înregistrat o scădere cu 1,6% comparativ cu sfârşitul anului 2013 (2,775 miliarde lei la T1 2014 faţă de 2,820 miliarde lei la 31.12.2013), declinul înregistrat fiind însă mai mic decât cel raportat la nivelul sistemului bancar de 3,1% (sursa FGDB). Comparativ cu 31 martie 2013, s-a înregistrat o creştere cu 8,5% (2,557 miliarde lei la T1 2013).

Capitalurile proprii ale băncii au crescut în primul trimestru cu 1,3% comparativ cu decembrie 2013, respectiv cu 4,6% faţă de T1 2013, de la 396 milioane de lei la începutul anului la 401 milioane de lei, la 31 martie 2014.

Banca avea, la 31 martie 2014, o reţea formată din 129 unităţi (137 la 31 decembrie 2013) şi un număr de 1.055 angajaţi (1.090 la decembrie 2013).

‘Sunt bucuros că, gestionând adecvat problemele reputaţionale cu care ne-am confruntat, am reuşit să ne atingem obiectivele propuse, am redus costurile operaţionale, am crescut veniturile din dobânzi şi am reuşit să menţinem trendul ascendent al activităţilor de creditare. De asemenea, am primit mandatul acţionarilor noştri de a indentifica potenţiali parteneri pentru o fuziune în vederea consolidării poziţiei Băncii Comerciale Carpatica pe piaţa bancară din România’, a declarat directorul general al băncii, Johan Gabriels.

Banca Comercială Carpatica este o instituţie financiară cu capital social majoritar românesc, ale cărei acţiuni sunt listate la categoria întâi a Bursei de Valori Bucureşti.

Înfiinţată la Sibiu în 15 iulie 1999, BCC este o bancă românească, partener de afaceri şi furnizor de soluţii personalizate în principal pentru companiile cu capital autohton. În prezent, banca deţine o reţea teritorială de 129 de unităţi cu acoperire naţională.

Acţionarii Băncii Carpatica sunt Ilie Carabulea, cu 41,2898% din acţiuni, Tănase Corneliu – 11,2179% şi alţi acţionari – 47,4923%.

Pe 30 ianuarie, Ilie Carabulea a fost arestat preventiv, alături de Marian Mîrzac, membru neexecutiv în Consiliul de conducere al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), ambii fiind puşi sub acuzare în dosarul ASF-Carpatica.

Potrivit DNA, Ilie Carabulea, proprietar al firmelor Atlassib şi Transcar, prin intermediul cărora deţin şi controlează în mod indirect societatea de asigurări Carpatica Asig, este acuzat de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, cumpărare de influenţă, în formă continuată, dare de mită, în formă continuată, folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la uz de fals.

Te-ar mai putea interesa și
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele rus Vladimir Putin a promis duminică şi mai multă "distrugeri" în Ucraina după un atac cu drone în ajun, pe care Moscova îl atribuie Kievului, asupra unor clădiri dintr-un oraş......
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Românii se află printre europenii care se tem cel mai mult că inteligența artificială va duce la pierderea multor locuri ...
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas SA va plăti 5,1 miliarde de euro pentru achiziţionarea diviziei de gestionare a activelor grupului francez ...
AUR nu participă la consultările de la Cotroceni; Simion: Nu avem ce discuta cu un preşedinte ilegitim
AUR nu participă la consultările de la Cotroceni; Simion: Nu avem ce discuta cu un preşedinte ilegitim
Preşedintele AUR, George Simion, a anunţat că formaţiunea sa nu participă la consultările de la Palatul Cotroceni pentru ...