Banca Internaţională de Investiţii (IIB) şi-a răscumpărat cea mai mare emisiune de obligaţiuni în lei
„De la relocarea băncii în Europa, România a devenit unul dintre cei mai mari beneficiari ai procesului de alocare a activelor din rândul statelor membre IIB. În contextul unor condiţii economice şi de piaţă fără precedent, instituţia noastră îşi îndeplineşte, la timp şi în totalitate, obligaţiile”, a declarat vicepreşedintele comitetului director de la IIB, Imre Laszloczki.
În toamna anului 2019, Banca Internaţională de Investiţii (IIB) a listat la Bursa de Valori de la Bucureşti o emisiune de obligaţiuni care era scadentă pe 1 noiembrie 2022.
Citește și:
Banca Internaţională de Investiţii (International Investment Bank – IIB) a fost fondată în 1970 în baza Acordului interguvernamental de instituire a IIB şi a Cartei sale. Cei nouă membri/acţionari ai Băncii erau Bulgaria, Cuba, Republica Cehă, Ungaria, Mongolia, România, Rusia, Slovacia şi Vietnam.
În luna mai a acestui an, Guvernul României a aprobat două proiecte de legi privind retragerea României din cele două bănci cu capital rusesc, Banca Internaţională de Investiţii (BII) şi Banca Internaţională de Cooperare Economică (BICE).
Citește și: