Conform comunicatului băncii, cele 1000 de credite vor introduce în economia reală circa 500 de milioane de lei, dintre care aproximativ 430 de milioane de lei sunt pentru capital de lucru, iar aproape 70 de milioane de lei pentru investiţii.
Creditele au fost acordate firmelor din aproape toate domeniile, cele mai multe cu activitate în comerţ, transport de mărfuri şi persoane, servicii, construcţii şi HoReCa. De asemenea, aceste împrumuturi vor susţine crearea a peste 18.000 de locuri de muncă, conform calculelor Băncii Transilvania.
„Programul IMM Invest a venit în momentul în care economia românească are nevoie de reluarea fluxurilor investiționale. Rezultatele acestui program se vor reflecta atât la nivelul pieței forței de muncă pe termen scurt, cât și în procesele de inovare și digitalizare din economia internă pe termen mediu, aspecte fundamentale pentru dezvoltarea durabilă și continuarea procesului de convergență economică europeană. Aceste perspective sunt susținute și de potențialul ridicat de ameliorare a investițiilor în aproape toate sectoarele – atât cantitativ, cât și calitativ. Spre exemplu, raportul PIB/investiții productive se situa la aproximativ 4 în 2019 în România, comparativ cu nivelul de 5 înregistrat în Polonia și în Uniunea Europeană. Până acum, volumul creditelor aprobate a depășit 0,4% din totalul investițiilor productive din România din 2019” – declară Andrei Rădulescu, Director Analiză Macroeconomică, Banca Transilvania.
BT revine periodic – către presă şi pe siteul băncii, pe Newsroom – cu informaţii despre stadiul aprobării cererilor de credit în programul IMM Invest.