Banca Transilvania anunţă închiderea cu succes a unui plasament privat de obligaţiuni de 285 milioane euro

Valoarea tranzacţiilor derulate marţi pe Bursa de la Bucureşti a depăşit 1,346 miliarde de lei (288,857 milioane de euro) pe fondul unor tranzacţii cu obligaţiuni Banca Transilvania de aproape 1,330 miliarde de lei.
Economica.net - mar, 26 iun. 2018, 16:29
Banca Transilvania anunţă închiderea cu succes a unui plasament privat de obligaţiuni de 285 milioane euro

Potrivit unui comunicat al băncii remis Bursei de Valori Bucureşti, a fost închis cu succes un plasament privat de obligaţiuni de Nivel 2, negarantate subordonate, denominate în euro, purtătoare ale unei dobânzi egale cu EURIBOR6M + 3,75% pe an, scadente în 2028, cu o valoare nominală totală de 285 milioane de euro.

‘Obligaţiunile au fost oferite spre subscriere prin intermediul unor plasamente private unui număr limitat de Investitori Eligibili iar obligaţiunile nu au fost şi nu vor fi înregistrate conform Legii Valorilor Mobiliare din Statele Unite ale Americii (‘Legea privind Valorile Mobiliare’). (…) Tranzacţionarea pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti sub codul ISIN ROTLVADBC023 şi simbolul TLV28E se aşteaptă să înceapă în jurul datei de 5 iulie 2018′, se precizează în comunicatul BT.

Banca Transilvania are o capitalizare bursieră de 10,2 miliarde de lei (peste 2,1 miliard de euro) pe bursa de la București. Banca a raportat pentru 2017 un profit net de 1,18 miliarde de lei (0,25 miliarde de euro) la active totale de 59,3 miliarde de lei (circa 13 miliarde de euro).

Cele mai tranzacţionate acţiuni pe Piaţa Reglementată a BVB au fost marţi Fondul Proprietatea (3,48 milioane de lei), OMV Petrom (2,23 milioane de lei) şi Banca Transilvania (2,10 milioane de lei).

Creşteri semnificative ale cotaţiilor au înregistrat Carbochim – cu un plus de 10%, Oltchim – 5,69% şi Transelectrica – 4,34%.

Cele mai severe deprecieri au fost consemnate de acţiunile Boromir Prod, care au pierdut 9,14% din valoare, Altur – minus 6,9% şi Prebet – minus 6,32%.

Indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 13 acţiuni, a stagnat, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o depreciere de 0,02%.

Indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, BET-NG, s-a apreciat uşor, cu 0,29%, iar indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a ‘câştigat’ 0,08%. Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat un avans de 0,35% în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor s-a apreciat cu 0,50%.

Te-ar mai putea interesa și
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la lunile mai, iunie şi septembrie, în urma schimbărilor climatice şi a......
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o țintă militară ucraineană
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă ...
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția de comunicare GMP & U anunță că a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul ...
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Executivul a aprobat joi prelungirea Planului Naţional de Investiţii, ultimul obiectiv rămas în finanţare fiind centrala ...